Η στέγαση του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης - "Μήλο της έριδος" μεταξύ του δήμου Θέρμης και Θερμαϊκού. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η στέγαση του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης - "Μήλο της έριδος" μεταξύ του δήμου Θέρμης και Θερμαϊκού.

 


Η διεκδίκηση της στέγασης του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης φαίνεται να αποτελεί το μήλο της έριδος για τον δήμο Θέρμης και Θερμαϊκού.
 
Πριν λίγο καιρό -όταν έγινε γνωστή η ανάγκη μεταστέγασης του συγκεκριμένου Τμήματος που συστεγάζεται με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του Αεροδρομίου- κινήθηκαν οι διαδικασίες από πρώην Αντιδήμαρχο του Δήμου Θερμαϊκού ώστε να χρησιμοποιηθεί το πρώην Αστυνομικό Τμήμα Επανομής.

Στο διάστημα που μεσολαβεί όμως μέχρι την έκδοση σχετικού ΦΕΚ (το οποίο ακόμη αναμένεται) με πρωτοβουλία του δημάρχου Θέρμης Θ.Παπαδόπουλου δηλώθηκε από τον Δήμο Θέρμης με έμφαση η προθυμία να βρεθεί χώρος στη γεωγραφική αρμοδιότητα του Δήμου.

Και κάπου εκεί τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς οι πιέσεις στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ είναι εκατέρωθεν, οι δε δημότες Θερμαϊκού κατηγορούν τον δήμο τους για ανικανότητα τη στιγμή που στον όμορο δήμο υπάρχουν πάνω από έξι Αστυνομικές Υπηρεσίες. 
 
Να σημειωθεί, ότι στην περιοχή του Αεροδρομίου εδρεύουν εκτός του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αερολιμένα (ΔΑΚΑΘ),  το Τμήμα Ασφαλείας Αεροδρομίου, το Αστυνομικό Τμήμα Αεροδρομίου, το Τμήμα Τροχαίας Αεροδρομίου, το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών καθώς και Ειδικές αστυνομικές Υπηρεσίες όπως αυτή των Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (Κ9) και την ΕΚΑΜ.

THERMISnews.gr