Τροφές που βοηθούν στην καύση λίπους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τροφές που βοηθούν στην καύση λίπους



Υπάρχουν πολλά φυσικά τρόφιμα και ροφήματα που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν το μεταβολισμό σας και βοηθούν στην απώλεια λίπους.
Ποια είναι αυτά:


Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα κι είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, που βοηθούν τις καύσεις κι ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό κατά την πέψη.
Για να αυξήσετε την απώλεια λίπους και να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς, συμπεριλάβετε τουλάχιστον 100 γραμμάρια λιπαρών ψαριών στη διατροφή σας δύο φορές την εβδομάδα ( σολομό, ρέγγα, σαρδέλα, σκουμπρί κ.α.)


Αυγά
Τα αυγά είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας, στην αύξηση της πληρότητας, στην ενίσχυση της καύσης λίπους και στην προστασία της υγείας της καρδιάς.Παρόλο που οι κρόκοι αυγών πρέπει να αποφεύγονται λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χοληστερόλη, έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση ολόκληρων των αυγών αποτελεί ιδανική τροφή για απώλεια βάρους .
Η κατανάλωση τριών αυγών αρκετές φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και μάλιστα χωρίς να πεινάτε.


Λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε MCT, τα οποία αυξάνουν το μεταβολισμό σας, μειώνουν την όρεξη και βοηθούν στην απώλεια λίπους.
Η κατανάλωση έως 2 κουταλιών της σούπας λάδι καρύδας καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στη μεγιστοποίηση της καύσης λίπους. Φροντίστε να ξεκινήσετε με ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου και αυξήστε σταδιακά την ποσότητα για να αποφύγετε τυχόν πεπτική δυσφορία.


Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι μια εξαιρετική πηγή γαλλικής επιγαλλοκατεχίνης (EGCG), ένα αντιοξειδωτικό που προάγει την καύση λίπους και την απώλεια λίπους στην κοιλιάΗ κατανάλωση έως και τεσσάρων φλιτζανιών πράσινου τσαγιού καθημερινά, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης πιθανώς αύξηση της ποσότητας θερμίδων που καίτε.


Γιαούρτι
Το πλήρες γιαούρτι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό καθώς αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, καλίου και ασβεστίου.
Έρευνα δείχνει ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια λίπους, να προστατεύσουν τους μυς κατά την απώλεια βάρους και να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτοι.
Επίσης, το γιαούρτι που περιέχει προβιοτικά βοηθά να διατηρήσετε το έντερο σας υγιές και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.


Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα τριγλυκερίδια, αυξάνει την HDL χοληστερόλη και διεγείρει την απελευθέρωση του GLP-1, μιας από τις ορμόνες που σας βοηθά να μην πεινάτε.
Σε μια μικρή μελέτη σε 12 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με κοιλιακή παχυσαρκία, η κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιολάδου ως μέρος ενός γεύματος αύξησε σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων που έκαψαν για αρκετές ώρες .
Εντάξτε το στη διατροφή σας, προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας στη σαλάτα σας ή προσθέστε το σε μαγειρεμένα τρόφιμα.