Αυτή είναι η κορυφαία άσκηση για επίπεδη κοιλιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτή είναι η κορυφαία άσκηση για επίπεδη κοιλιά



Δεν είναι τυχαίο ότι η φράση «η επίπεδη κοιλιά ξεκινάει από την κουζίνα», πρόκειται για μια τόσο διαδεδομένη fitness συμβουλή. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δείτε τους κοιλιακούς σας να διαγράφονται αν έχετε μια ανεξέλεγκτη διατροφή που οδηγεί σε αυξημένο λίπος στο σώμα σας.
Προκειμένου, λοιπόν, να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, πρέπει να μειώσετε το συνολικό λίπος στο σώμα σας, υιοθετώντας μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Από εκεί και πέρα, η γυμναστική είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθειά σας για επίπεδη κοιλιά, αφού σας βοηθά να καίτε θερμίδες, αλλά και να ενεργοποιείτε τους μυς της περιοχής.

Με λίγα λόγια, προκειμένου να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά των ονείρων σας, χρειάζεται να συνδυάσετε μια ισορροπημένη διατροφή με τακτική άσκηση. Ποια είναι όμως η κορυφαία άσκηση για πετύχετε τον fitness στόχο σας;

Μπορεί τα ροκανίσματα να είναι η πρώτη άσκηση που σας έρχεται στο μυαλό όσον αφορά στην εκγύμναση της περιοχής της κοιλιάς, όμως δεν είναι η πιο αποτελεσματική.

Αυτή είναι η κορυφαία άσκηση για επίπεδη κοιλιά
Αν και πράγματι τα ροκανίσματα δουλεύουν τους κοιλιακούς σας, η κορυφαία άσκηση για επίπεδη κοιλιά δεν είναι άλλη από τη σανίδα.
Η σανίδα στοχεύει στους κοιλιακούς, αλλά παράλληλα ενεργοποιεί τους ώμους, τους γλουτούς και τον ιγνυακό τένοντα. Με λίγα λόγια, δηλαδή, τα οφέλη της δεν περιορίζονται μόνο στους κοιλιακούς. Μάλιστα, σχετική μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια δείχνει ότι ασκήσεις που διεγείρουν τους ώμους και τους γλουτούς, ενεργοποιούν τους κοιλιακούς και τον οσφυϊκό μυ σε μεγαλύτερη ένταση.


Γιατί η σανίδα είναι η κορυφαία άσκηση για κοιλιακών
*Φαίνεται να προκαλεί σημαντικά μεγαλύτερη ενεργοποίηση των κοιλιακών μυών, συγκριτικά με τα κλασικά ροκανίσματα.
*Είναι πιο ήπια για την πλάτη σας. Για όσους αντιμετωπίζουν πόνο στην πλάτη, μια λάθος εκτέλεση των ροκανισμάτων μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

*Σε αντίθεση με τις δυναμικές ασκήσεις, η ισομετρική άσκηση της σανίδας απαιτεί συνεχή ενεργοποίηση των μυών. Είτε πρόκειται για 30 δευτερόλεπτα είτε για ένα λεπτό, οι μύες στους κοιλιακούς και τον «πυρήνα» σας (όταν αναφερόμαστε στον «πυρήνα» του σώματος, εννοούμε τις περιοχές των κοιλιακών τοιχωμάτων, τη λεκάνη, την οσφυϊκή περιοχή και την ικανότητά τους να σταθεροποιούν το σώμα όταν κινούμαστε) πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν όταν κάνετε σανίδα.



Δείτε ένα 10λεπτο workout που στοχεύει στην περιοχή της κοιλιάς: