Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάτησαν» Τόκιο οι πρώτοι αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάτησαν» Τόκιο οι πρώτοι αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωσηΟι αθλητές της ομάδας σόφτμπολ της Αυστραλίας είναι οι πρώτοι που «πάτησαν» σήμερα (01/06) στην Ιαπωνία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.
Κατά την άφιξή τους στον τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο «Narita», κοντά στην ιαπωνική πρωτεύουσα, οι αθλητές και οι αθλήτριες από τη χώρα της Ωκεανίας εμφανίσθηκαν χαμογελαστοί και έσπευσαν να υποβληθούν στο απαραίτητο τεστ Covid-19 και να ολοκληρώσουν τις διοικητικές διατυπώσεις.
Περίπου 3 ώρες αργότερα, ένας Ιάπωνας αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι και οι 21 παίκτες και τα μέλη της αντιπροσωπείας τους είναι «αρνητικοί» στον κορωνοϊό.

Η Αυστραλιανή ομάδα, «ντυμένη» με τις χρυσοπράσινες εμφανίσεις, αναχώρησε με προορισμό την πόλη Ότα, όπου και θα εγκατασταθεί, περίπου εκατό χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο, στην περιοχή Γκούμα.

Όπως όλοι οι συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι παίκτες της Αυστραλίας υπόκεινται σε ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγείας, αφού έχουν εμβολιασθεί και έχουν υποβληθεί σε έλεγχο για κορονοϊό, πριν από την αναχώρησή τους.

Η ομάδα της Αυστραλίας, θα κάνει προπονήσεις και θα δώσει αγώνες προετοιμασίας, ενάντια σε τοπικές ομάδες.


Ολυμπιακοί Αγώνες: «Είμαστε προετοιμασμένοι για τα πολλά τεστ»«Γνωρίζουμε ότι θα υποβληθούμε σε πολλά τεστ για κορωνοϊό, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Θέλουμε να λάβουμε όλες τις πιθανές προφυλάξεις για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας, αλλά και όλων με όσους θα έλθουμε σε επαφή κατά την διάρκεια της διαμονής μας», δήλωσε η Τζέϊντ Γουόλ, μία από τις παίκτριες των Aussie Spirits.

Η τελική επιλογή 15 παικτών για τη διοργάνωση θα ανακοινωθεί στις αρχές Ιουλίου. Στη συνέχεια, η ομάδα θα επιστρέψει στο Ολυμπιακό Χωριό στις 17 Ιουλίου και θα παίξει τον εναρκτήριο αγώνα με την Ιαπωνία στις 21 του μήνα, δύο ημέρες πριν από την τελετή έναρξης της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος της Οτα, Μασαγιόσι Σιμίζου, δήλωσε χθες (31/05) στους δημοσιογράφους ότι η πόλη του «είναι υπερήφανη που προσφέρει την υποστήριξή της για να δείξει την φιλία της και να διατηρήσει τους μακροχρόνιους δεσμούς της με την Αυστραλία».

Ο αρχικός σχεδιασμός για συναντήσεις σε τοπικά σχολεία έχουν ακυρωθεί, αν και η πόλη εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα μπορέσει να οργανώσει εκδηλώσεις μέσω του διαδικτύου. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης, ο χώρος διαβίωσης της αυστραλιανής ομάδας θα περιορισθεί σε έναν όροφο ενός ξενοδοχείου, όπου οι παίκτες θα χρησιμοποιούν το γυμναστήριο, θα τρώνε και θα χαλαρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια