Τα οικονομικά οφέλη της Θεσσαλονίκης από την ταινία του Αντόνιο Μπαντέρας - Γυρίσματα και στη Θέρμη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα οικονομικά οφέλη της Θεσσαλονίκης από την ταινία του Αντόνιο Μπαντέρας - Γυρίσματα και στη Θέρμη


Τεράστια οικονομική «ανάσα» σημαίνει για τη Θεσσαλονίκη η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «Barracuda» στις 28 Ιουνίου με τον Αντόνιο Μπαντέρας.


Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ θα προσγειωθεί τέλη Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της ταινίας και ήδη ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης εκφράζει έκδηλη αδημονία μπροστά στη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται για την οικονομική ανάκαμψη της αγοράς κατά τη διάρκεια της «νεκρής» θερινής περιόδου.

Διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως η Νέα Παραλία, η Βίλκα, η Καλαμαριά, η Νέα Κρήνη, η Θέρμη, η Νέα Μηχανιώνα κ.ά., θα μεταμορφωθούν σε γειτονιές του Μαϊάμι με τη βοήθεια της παραγωγής Millennium Media, ώστε τα σκηνικά της ταινίας δράσης να προσαρμοστούν στα «θέλω» του παραγωγού Robert Van Norden.

Ο στόχος του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως νούμερο ένα ελκυστικό προορισμό για την παραγωγή χολιγουντιανών ταινιών, βήματα στα οποία βαδίζει και η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ακολουθώντας πιστά το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας, σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια της διεθνούς προβολής της Θεσσαλονίκης. 

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης κα. Μαρία Καραγιάννη εξήγησε στο ThessToday.gr τη βαρυσήμαντη προβολή της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη του κινηματογράφου, σε αντιστοιχία με τα οικονομικά οφέλη που θα καρπωθούν δεκάδες κλάδοι της αγοράς. «Μέσω της παραγωγής αναδεικνύεται η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη ως ελκυστικός προορισμός, αλλά ταυτόχρονα ενισχύονται πολλοί κλάδοι της αγοράς. 

Το στρατηγικό σχέδιο είναι ότι θέλουμε να έρχονται τέτοιου μεγέθους παραγωγές, καθώς αυτόματα ενισχύεται ο κύκλος της οικονομίας και απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η πρεμιέρα παραγωγής ταινιών με το “Barracuda” θα αναδείξει παράλληλα και την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού επεσήμανε ότι η Θεσσαλονίκη βρισκόταν ανέκαθεν στον κινηματογραφικό χάρτη λόγω του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όμως τώρα αναλαμβάνει έναν ρόλο ως τόπος προορισμού για γυρίσματα ταινιών. 

«Υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία για την επιλογή προορισμού για γυρίσματα ταινιών και γίνονται εκθέσεις στο εξωτερικό, όπου πηγαίνουν οι δήμοι και προσπαθούν να προσελκύσουν παραγωγές. Πλέον η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει έναν διαφορετικό ρόλο από ό,τι είχε έως τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι επικρατεί ενθουσιασμός στις τάξεις της διοίκησης για την παραγωγή του «Barracuda».

«Έχουμε ένα οργανωμένο γραφείο film office και παρέχουμε κάθε διευκόλυνση την οποία χρειάζονται οι παραγωγές, όπως για παράδειγμα οι παραχωρήσεις χώρων. Κάνουμε καταγραφή των αναγκών της παραγωγής και διευκολύνουμε τη διαδικασία, από χαρτιά, διαμονές, προσωπικό και άδειες. Θέλουμε να ενισχύσουμε τέτοιου είδους παραγωγές για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Καραγιάννη.
Κάπου θα φάνε και κάπου θα κοιμηθούν οι 300 ηθοποιοί και 1.000 κομπάρσοι
Τη σημασία της υπερπαραγωγής που θα ξεκινήσει τα γυρίσματά της στη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από δύο εβδομάδες τόνισε στο thesstoday.gr και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, υπογραμμίζοντας τη σπουδαία ευκαιρία για την οικονομική ανάσα της αγοράς. 

«Είναι σαν να έχεις μία οικοδομή, η οποία έχει όλες τις ειδικότητες, το ίδιο ισχύει με τις ταινίες. Θα έρθουν 300 ηθοποιοί και 1.000 κομπάρσοι. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα», επισήμανε η κ. Πατουλίδου, εξηγώντας μια σειρά του κύκλου οικονομίας λόγω των γυρισμάτων. 

«Αρχικά θα κλείσουν δρόμοι, επίσης, όλοι αυτοί κάπου θα φάνε, κάπου θα κοιμηθούν, κάπου θα διασκεδάσουν, κάπου θα ξεκουραστούν και κάποια στιγμή αν τα μαγαζιά μας είναι καλά -που εγώ τα λατρεύω και τα αγαπώ- θα ψωνίσουν κιόλας», σημείωσε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει κάποιος που δεν θα ωφεληθεί από την υπερπαραγωγή που αναμένεται να έρθει και να ξεκινήσει τα γυρίσματά της στη Θεσσαλονίκη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr στην ταινία σύγχρονης εποχής, σκηνοθεσίας Ρίτσαρντ Χιουζ, θα παίξουν και Έλληνες ηθοποιοί που έχουν καλή αμερικανική προφορά, ενώ το συνεργείο της παραγωγής προκειμένου να μεταμορφώσει τη Θεσσαλονίκη σε Μαϊάμι έχει ήδη ζητήσει την έλευση αμερικάνικων οχημάτων στην πόλη και εργάζεται πυρετωδώς για να κατασκευάσει σκηνικά με αμερικάνικες ταμπέλες, πινακίδες, ζωντανούς φοίνικες και βενζινάδικο. 

Την ίδια ώρα το κάστινγκ των περίπου 300 – 400 βοηθητικών ηθοποιών προχωρά με γοργούς ρυθμούς (ΔΕΊΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ) και εντός ολίγων ημερών θα ολοκληρωθεί και θα επιλεχθούν οι ιδανικότεροι για τις ανάγκες της ταινίας.

Ο casting director της ταινίας εξετάζει τα κατάλληλα άτομα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικοί ηθοποιοί για τα γυρίσματα του «Barracuda» και μεταξύ άλλων ζητά: Μαύρους Λατίνους, Κινέζους και Ρομά 15-65 ετών, για να παίξουν σε κάποιες από τις εξής κατηγορίες: Περιπατητές σε παραλιακή Λεωφόρο, θαμώνες νυχτερινού κλαμπ, θαμώνες ταβέρνας, θαμώνες πλατείας σε υποβαθμισμένη γειτονιά, παραβατικούς, μπράβους, skateboarders, μεγαλόσωμους, με τατουάζ και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.


thesstoday.gr