Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες των κερασιών – Μειώνουν την αϋπνία και την πνευματική κόπωση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες των κερασιών – Μειώνουν την αϋπνία και την πνευματική κόπωση




Αυτή την εποχή, αρχές Ιουνίου, είναι η πιο πρόσφορη για να βρει κανείς τραγανά και ζουμερά κεράσια, τα υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα, που εκτός από υπέροχη γεύση και χρώμα, έχουν και πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Συγκεντρώνουν 10 ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο, αρκεί να τα καταναλώνει με μέτρο:


Από τα αρχαία χρόνια υπήρχε αβεβαιότητα για την καταγωγή του κερασιού με τους Έλληνες να θεωρούν την Κερασούντα του Πόντου πατρίδα του κερασιού. Έτσι βγήκε, άλλωστε, και το όνομα.

Ο Λούκουλος, Ρωμαίος στρατηγός γνωστός για τα πολυτελή γεύματα του τα έφερε στην Ιταλία το 72 π.Χ. όπου και τα μεταφύτεψε.

Στην Αγγλία έφτασαν κατόπιν παραγγελίας του Ερρίκου Η’ αφού τα είχε δοκιμάσει στο Βέλγιο. Πλέον είναι διαδεδομένα σε όλον τον κόσμο, ενώ υπάρχουν πολλά είδη που ευδοκιμούν αναλόγως με την περιοχή.




Ποια θρεπτικά συστατικά περιέχουν

Τα βρίσκουμε στην αγορά από τον Ιούνιο και πέρα από εξαιρετική γεύση προσφέρουν και πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό, ενώ κάθε κερασάκι έχει ελάχιστες θερμίδες.




– Έχουν αντιοξειδωτική δράση.
– Καταπολεμούν τις φλεγμονές και προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού.
– Λειτουργούν ως καθαρτικά και ευνοούν την καλή λειτουργία του εντέρου.
– Συμβάλουν στη ρύθμιση της πίεσης.
– Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.
– Μειώνουν την αϋπνία.
– Προστατεύουν τους μυς από τη φθορά και συμβάλλουν στην ταχεία αποκατάσταση μετά την άσκηση.
– Λειτουργούν ως χωνευτικά και διουρητικά.
– Είναι αποτελεσματικά για την ανακούφιση των ρευματικών πόνων.
– Μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την πνευματική κόπωση.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι από το κεράσι δεν πάει τίποτα χαμένο, μιας και μπορούμε να καταναλώσουμε ακόμη και τα κουκούτσια, με τα οποία γίνεται υπέροχο λικέρ. Επιπλέον, αν έχουμε όρεξη και χρόνο να αφαιρέσουμε τον πυρήνα των κερασιών, η σάρκα τους γίνεται γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα, σιρόπι, χυμός και αναψυκτικό.

Με κερασάκια φτιάχνουμε επίσης τάρτες και φρουτοσαλάτες, ενώ μπαίνουν με επιτυχία και σε πράσινες σαλάτες και αλμυρές συνταγές με πουλερικά και κρέας. Επίσης, διακοσμούνται καλοκαιρινά γλυκά και τούρτες, που καλό είναι να έχουν πάνω – πάνω το κερασάκι…