Άφιξη του Αντόνιο Μπαντέρας στη Θεσσαλονίκη και στήσιμο σκηνικών – Που θα γίνουν τα γυρίσματα, Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν - Έτοιμοι οι 1.000 κομπάρσοι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άφιξη του Αντόνιο Μπαντέρας στη Θεσσαλονίκη και στήσιμο σκηνικών – Που θα γίνουν τα γυρίσματα, Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν - Έτοιμοι οι 1.000 κομπάρσοιΣτη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το απόγευμα σήμερα ο διάσημος Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας ενόψει των γυρισμάτων της νέας του ταινίας με τον τίτλο «The Enforcer» από την ερχόμενη Δευτέρα σε διάφορα σημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Μπαντέρας, σύμφωνα με το omorfataxidia, έφτασε αργά το μεσημέρι με ιδιωτικό τζετ στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” με την εντυπωσιακή παρέα του και από εκεί πήγε σε πεντάστερο ξενοδοχείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου και θα μείνει.

Το ιδιωτικό τζετ, ένα Gulfstream G200 Galaxy, ανήκει στην αυστριακή εταιρεία ενοικίασης αεροσκαφών Avcon Jet και στη Θεσσαλονίκη έφτασε από τη Γενεύη.

Τα γυρίσματα πρόκειται να αρχίσουν τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίουστην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, τμήμα της οποίας θα αποκλειστεί από την κυκλοφορία, ενώ το Σάββατο 3 Ιουλίου, θα αποκλειστεί τμήμα της οδού Εθνικής Αμύνης, μέσα στην πόλη.


Έτοιμοι οι 1.000 κομπάρσοι

Οι 1000 βοηθητικοί ηθοποιοί (κομπάρσοι όπως συνηθίζεται να λέγονται) για τη χολιγουντιανή ταινία με τον Αντόνιο Μπαντέρας, έχουν ήδη περάσει τα πρώτα «τεστ».

Τα βιογραφικά τους ξεχώρισαν ανάμεσα στα περίπου 4.500 που μέχρι σήμερα έχει λάβει η παραγωγή, πέρασαν τα προβλεπόμενα τεστ covid και αρκετοί απ’ αυτούς την πρόβα ενδυμασίας (fitting). Περιμένουν τώρα «με ανυπομονησία» τα γυρίσματα, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αλεξάνδρα Ακανθοπούλου, βοηθός casting director.

Μπορεί στις περισσότερες ταινίες που βλέπουμε να μη δίνουμε σημασία στους κομπάρσους ή να θεωρούμε ότι απλώς παραβρίσκονται σε μια κινηματογραφική σκηνή, αλλά στην πραγματικότητα η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύωρη και απαιτητική. Η παραγωγή εξηγεί στους ενδιαφερόμενους ότι για την κάθε μέρα συμμετοχής τους απαιτείται 12ωρη παρουσία, καθώς σε κάθε γύρισμα μπορεί να συμβεί κάτι απρόβλεπτο και να ανατρέψει τα σχέδια.

Η επιλογή των βοηθητικών ηθοποιών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ωστόσο όπως τονίζει η κ. Ακανθοπούλου, θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, καθώς συχνά ανακύπτουν νέες ανάγκες.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον 4500 άνθρωποι κάθε ηλικίας -από 7 έως 78 ετών- και εθνικότητας, στην πλειονότητά τους από τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίθενται, με δικά τους έξοδα, να έρθουν από τη Δράμα, την Καβάλα, την Αθήνα, ακόμη και από τη Γαλλία, για ένα πέρασμα στην ταινία.


Καυκάσιοι τέλος, αναζητούνται Λατίνοι

«Υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον και ακόμη συνεχίζουν να στέλνουν βιογραφικά. Παρότι έχουμε πει ότι έχουν καλυφθεί -για παράδειγμα- οι θέσεις για Καυκάσιους, συνεχίζουν να δηλώνουν ενδιαφέρον», σημειώνει η βοηθός casting director.

Η παραγωγή συνεχίζει να «ξεσκονίζει» βιογραφικά από Αφρικανούς, Ασιάτες, παιδιά Λατίνων και ανθρώπους που μοιάζουν με …χρήστες ναρκωτικών. «Όσους περισσότερους έχουμε στη λίστα μας τόσο το καλύτερο, γιατί μερικές φορές κάποιοι αδυνατούν να έρθουν στο γύρισμα οπότε πρέπει να έχουμε εναλλακτική. Να υπάρχουν αναπληρωματικοί», εξηγεί η κ. Ακανθοπούλου.

Βοηθητικοί ηθοποιοί εξάλλου, απαιτούνται σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, καθώς σε όλες τις σκηνές υπάρχουν περαστικοί, από 80 έως 150 άτομα που πρέπει να φαίνονται στο background.

Σύμφωνα με την ίδια, 
η προσπάθεια επιλογής βοηθητικών ηθοποιών αγκαλιάστηκε από τους Θεσσαλονικείς και με όσους έχουμε ήδη συνεννοηθεί και πέρασαν από την πρόβα ενδυμασίας, είναι πολύ συνεργάσιμοι και συνεννοήσιμοι, παρόλο που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και για εμάς και για εκείνους.

Απογοήτευση από νέους ηθοποιούς

Πολλοί από τους κομπάρσους της ταινίας είναι επαγγελματίες ηθοποιοί της Θεσσαλονίκης, στους οποίους η παραγωγή βασίζεται πολύ, καθώς όπως εξηγεί η κ. Ακανθοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «γνωρίζουν τι θα πει γύρισμα».

Πολλοί απ’ αυτούς θα ήθελαν να πάρουν ένα ρόλο, μεγαλύτερο και ιδανικά με μερικά λόγια, ώστε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, «δυστυχώς όμως οι ρόλοι είναι περιορισμένοι και αρκετοί έμειναν απογοητευμένοι», σημειώνει. Ωστόσο, αποφάσισαν να πάρουν μέρος για να αποκτήσουν εμπειρία από μια κινηματογραφική ταινία διεθνούς βεληνεκούς.


Από την προετοιμασία στο γήπεδο της Μίκρας για τα γυρίσματα.


Για τη διαχείριση του μεγάλου αριθμού των βοηθητικών ηθοποιών έχουν διαχωριστεί σε δύο τμήματα: στους extras και στους specials, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι επαγγελματίες ηθοποιοί. Η κ. Ακανθοπούλου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι αυτή η ταινία μπορεί να ανοίξει δρόμο σε ηθοποιούς της πόλης για επόμενες παραγωγές.

«Κανονικά πρέπει να υπάρξει ένα μητρώο και των βοηθητικών ηθοποιών. Όσοι δηλώνουν ενδιαφέρον σαφώς θα μπορούσαν να πάρουν μέρος και σε μία επόμενη ταινία, καθώς θα δοθεί η ευκαιρία να τους δει κάποιος σε αυτήν. Είναι ένα βήμα για τους ηθοποιούς να πάρουν μέρος σε μια διεθνή παραγωγή».


Παράνομα μηνύματα από χάκερς

Ύστερα από επικοινωνία που είχαν στελέχη της παραγωγής με βοηθητικούς ηθοποιούς, έγινε γνωστό πως αριθμός των extras που θα συμμετέχουν ή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ταινία, έλαβαν γραπτά μηνύματα από τα e-mails του casting call (σ.σ πρόσκληση ενδιαφέροντος για ακρόαση) στο κινητό τους τηλέφωνο και δη από τις ηλεκτρονικές διευθύνεις barracuda.themovie@gmail.com, barracuda.themovie@yahoo.com.

Τα παράνομα αυτά μηνύματα ζητούν εισαγωγή προσωπικών στοιχείων όπως ΑΦΜ, αριθμού πιστωτικής κάρτας κ.ά και είναι κακόβουλα (spam). Η παραγωγή ενημερώνει πως δεν υπάρχει καμιά τέτοια ανάγκη ή αίτημα των συντελεστών της ταινίας για προσωπικά στοιχεία οποιασδήποτε σχετικής μορφής.

Κατά την εκτίμηση των ατόμων που επιμελούνται τη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας, έχει υπάρξει «χακάρισμα» των e-mails του τμήματος casting και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι για απασχόληση σε ρόλο βοηθητικού ηθοποιού παρακαλούνται να προχωρήσουν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης των.


Που θα γίνουν τα γυρίσματα

Τα πρώτα σκηνικά για τις ανάγκες της ταινίας «The Enforcer» στήνονται ήδη στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, αρχίζοντας από το γήπεδο της Μίκρας.

Ήδη ξεφορτώνονται σκαλωσιές και άλλα υλικά στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, για μία από τις βασικές σκηνές των γυρισμάτων.
Με προσοχή τα γυρίσματα στο Δέλτα Αξιού

Όρους για την προστασία των προστατευόμενων ειδών έθεσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα στην παραγωγή της ταινίας «The Enforcer» με τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις της Μίκρας, την Θέρμη, την Καλαμαριά, την Μηχανιώνα, την Βίλκα και διάφορα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στη λίστα για τις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα είναι και το Δέλτα Αξιού.

Ωστόσο ο Φορέας Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού επισήμανε την ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας στις προστατευόμενες περιοχές, με αποτέλεσμα να τεθούν επί τάπητος τρεις βασικοί όροι προκειμένου να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας του Φορέα Διαχείρισης, Λία Παπαδράγκα, ζητήθηκε από την παραγωγή κατά τη διάρκεια γυρισμάτων να μην ανάψουν φώτα το βράδυ, να υπάρχει ησυχία και να μην εμφανιστούν μεγάλα μηχανήματα στην περιοχή.


Δείτε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια