Τα λύματα έδειξαν ψυχοτρόπα φάρμακα και φαρμακευτική κάνναβη στο lockdown! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα λύματα έδειξαν ψυχοτρόπα φάρμακα και φαρμακευτική κάνναβη στο lockdown! 

«Οι ενδείξεις από την ανάλυση των λυμάτων στην Αττική αλλά και το γενικότερο δίκτυο των λυμάτων στη χώρα και όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες -εισαγωγές στα νοσοκομεία και ΜΕΘ- δείχνουν ότι έχουμε μικρή αποκλιμάκωση» επισήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, προσθέτοντας ότι υπάρχει αισιοδοξία για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Όπως εξήγησε από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει μεγάλη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και φαρμακευτικής κάνναβης, συμπληρώνοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκε σημαντική αύξηση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. «Η άρση των περιοριστικών μέτρων φέρνει μικρή αποκλιμάκωση των ψυχοτρόπων ουσιών» επισήμανε.

Ο κ. Θωμαΐδης εξήγησε ότι με το «εργαλείο» της μεθοδολογίας των λυμάτων μπορούμε να δούμε την τάση, αλλά παρόλο που συσχετίζεται με τη διασπορά στην κοινότητα, αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι το αποτέλεσμα των τεστ. 

Όπως είπε τα πολλά μοριακά τεστ τη μέρα δείχνουν πολλά κρούσματα. Άρα δεν είναι ένας δείκτης που ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί. Αξιόπιστος είναι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία.