Eκπαιδεύοντας τον εγκέφαλό μας να σκέφτεται θετικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Eκπαιδεύοντας τον εγκέφαλό μας να σκέφτεται θετικά




Η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί εδώ και καιρό ότι το να σκεφτόμαστε θετικά μπορεί να μας βοηθήσει στην καθημερινότητά μας, ενισχύοντας τα επίπεδα της ενέργειάς μας αλλά και την συναισθηματική μας ανθεκτικότητα.
Τα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να προσθέσουν έναν ακόμη λόγο για να παραμένουμε αισιόδοξοι, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτός δεν είναι άλλος από την μακροζωία κι έτσι μπορούμε να αποκομίσουμε τα οφέλη της θετικής σκέψης για να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα.

Μερικές στρατηγικές που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε προκειμένου να ξεφύγετε από τον αρνητικό τρόπο σκέψης, εστιάζοντας στις θετικές νότες της καθημερινότητας, με στόχο να τις αυξήσετε, περιλαμβάνουν:

Σκεφτείτε θετικά, σκεφτείτε με χιούμορ

Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να παραμείνουμε αισιόδοξοι, καθώς μπορεί εκτός από τις υποχρεώσεις μας να αυξηθούν και οι δυσκολίες. «Σύμμαχός» μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς είναι το χιούμορ μας, που χαρίζει ζωντάνια στην ζωή μας.

Ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε προκλήσεις, είναι σημαντικό να παραμείνετε ανοιχτοί στο γέλιο και τη διασκέδαση. Αντιμετωπίζοντας ακόμα και μια δύσκολη κατάσταση με χιούμορ, πιθανότατα το άγχος σας θα μειωθεί σημαντικά και θα μπορείτε να δείτε την κατάσταση πιο ψύχραιμα και λογικά

Τα θετικά μοτίβα σας επιβεβαιώνουν

Εάν επαναλάβετε κάτι αρκετές φορές είναι πιθανότερο ότι στο τέλος θα το πιστέψετε. Αυτή ακριβώς είναι η ιδέα πίσω από τις θετικές επιβεβαιώσεις ή δηλώσεις, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, κάνοντάς τις μέρος των καθημερινών σας σκέψεων.

Είναι σημαντικό αυτές οι δηλώσεις πέρα από θετικές να είναι και ρεαλιστικές, καθώς το υποσυνείδητό σας μπορεί διαφορετικά να τις θεωρήσει «παραπλανητικές» οδηγώντας σας πίσω στον αρνητικό τρόπο σκέψης.

Στα δύσκολα επικεντρωθείτε στα καλά

Οι δύσκολες καταστάσεις και τα εμπόδια αποτελούν μέρος της ζωής. Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με κάτι από αυτά, δοκιμάστε να εστιάσετε στα πράγματα που πηγαίνουν καλά, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή ασήμαντα σας φαίνονται.

Ακόμα και από απλές μικρές στιγμές της καθημερινότητας μπορείτε να αντλήσετε δύναμη και ενέργεια για να συνεχίσετε την προσπάθειά σας.

Timed


 Timed