Λαχανικά με υδατάνθρακες: Ποια έχουν τους λιγότερους; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λαχανικά με υδατάνθρακες: Ποια έχουν τους λιγότερους;Τα λαχανικά, ένα από τα απαραίτητα συστατικά της διατροφής μας, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ουσίες πολύτιμες για τον οργανισμό μας. Πολλά από αυτά δίνουν ελάχιστες θερμίδες αλλά και πολλές φυτικές ίνες. Ορισμένα από αυτά όμως, έχουν σχετικά μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.


Στο άρθρο που ακολουθεί, θα δούμε λαχανικά με υδατάνθρακες και την περιεκτικότητα τους στα 100 γραμμάρια λαχανικού:

Η σειρά είναι από τα λαχανικά με τους λιγότερους υδατάνθρακες στους περισσότερους υδατάνθρακες.

Σέλινο:
στα 100 γραμμάρια σέλινου, ο οργανισμός μας λαμβάνει 3 γραμμάρια υδατάνθρακες, από τα οποία , τα δύο γραμμάρια είναι φυτικές ίνες. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Κ και αντιοξειδωτικών.

Κουνουπίδι:
στα 100 γραμμάρια ωμό κουνουπίδι, ο οργανισμός λαμβάνει 3,3 γραμμάρια υδατάνθρακες. . Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Κ και C. Όπως και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.


Μαρούλι: στα 100 γραμμάρια μαρούλι, ο οργανισμός λαμβάνει 4,2 γραμμάρια υδατάνθρακες, από τα οποία τα 2,1 γραμμάρια είναι φυτικές ίνες. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ και φυλλικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σπαράγγια: στα 100 γραμμάρια σπαράγγια, ο οργανισμός λαμβάνει 4,4 γραμμάρια υδατάνθρακα. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών A, C και K. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα σπαράγγια αναστέλλουν την ανάπτυξη αρκετών τύπων καρκίνου.

Σπανάκι: στα 100 γραμμάρια σπανάκι, ο οργανισμός λαμβάνει 4,6 γραμμάρια υδατάνθρακες. Ανάμεσα στα πολλά οφέλη που έχει για την υγεία, μειώνει τις φθορές στο DNA, προστατεύει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο οφθαλμικών παθήσεων.

Λάχανο: στα 100 γραμμάρια λάχανο, ο οργανισμός λαμβάνει 5,6 γραμμάρια υδατάνθρακες, από τα οποία τα 3,3 γραμμάρια είναι φυτικές ίνες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Κ, ενώ μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του οισοφάγου και του στομάχου.

Μπρόκολο: στα 100 γραμμάρια μπρόκολο, ο οργανισμός λαμβάνει 6,5 γραμμάρια υδατάνθρακες. Μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες C και Κ.

Φασολάκια: στα 100 γραμμάρια φασολάκια, ο οργανισμός λαμβάνει 8 γραμμάρια υδατάνθρακες, εκ των οποίων τα 3,2 γραμμάρια είναι φυτικές ίνες. Προστατεύουν από τον καρκίνο και τη γήρανση του εγκεφάλου.

Κρεμμύδια:
Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, αλλά καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες λόγω της έντονης γεύσης τους. Στα 100 γραμμάρια κρεμμύδι, ο οργανισμός λαμβάνει 10 γραμμάρια υδατάνθρακες, εκ των οποίων τα 2 γραμμάρια είναι φυτικές ίνες. Είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική ουσία κουερσετίνη, η οποία μειώνει την αρτηριακή πίεση.


Αγκινάρες: Στα 100 γραμμάρια αγκινάρας, ο οργανισμός λαμβάνει 11 γραμμάρια υδατάνθρακες, εκ των οποίων τα 8 γραμμάρια είναι φυτικές ίνες. Η ινουλίνη της αγκινάρας δρα ως προβιοτικό που ωφελεί το μικροβίωμα του εντέρου. Οι αγκινάρες προστατεύουν επίσης την υγεία της καρδιάς.
Πιο κάτω θα δείτε τους υδατάνθρακες σε μερικές τροφές που βοτανολογικά κατατάσσονται στα φρούτα αλλά οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούμε αρκετές φορές σαν λαχανικά.

Κολοκυθάκια : στα 100 γραμμάρια κολοκυθάκια, ο οργανισμός λαμβάνει 3,2 γραμμάρια υδατάνθρακες, από τα οποία , το ένα γραμμάριο είναι φυτικές ίνες. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C.

Ντομάτες: στα 100 γραμμάρια ντομάτας, ο οργανισμός λαμβάνει 4,2 γραμμάρια υδατάνθρακα, από τα οποία , το 1,3 γραμμάριο είναι φυτικές ίνες. Είναι καλή πηγή βιταμινών Α, C και Κ και καλίου που μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Το λυκοπένιο της ντομάτας βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Αγγούρι: στα 100 γραμμάρια αγγούρι, ο οργανισμός λαμβάνει 4,5 γραμμάρια υδατάνθρακες. Αν και δεν είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες, περιέχει μια ουσία η οποία έχει αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου.

Μελιτζάνα:
στα 100 γραμμάρια μελιτζάνας, ο οργανισμός λαμβάνει 6 γραμμάρια υδατάνθρακες, εκ των οποίων , το 1 περίπου γραμμάριο είναι φυτικές ίνες. Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και βελτιώνει τους δείκτες καρδιακής υγείας.

Πιπεριές: στα 100 γραμμάρια πιπεριάς, ο οργανισμός λαμβάνει 6 γραμμάρια υδατάνθρακες, από τα οποία, τα 2 γραμμάρια είναι φυτικές ίνες. Οι στρογγυλές ή γλυκές πιπεριές είναι πολύ θρεπτικές. Είναι πλούσιες σε καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και του κινδύνου καρκίνου.

Αβοκάντο:
Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και έχει λίγους υδατάνθρακες. Στα 100 γραμμάρια αβοκάντο, ο οργανισμός λαμβάνει 8,6 γραμμάρια υδατάνθρακες, εκ των οποίων, τα 6,6 γραμμάρια είναι φυτικές ίνες. Μειώνει την κακή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια και είναι καλή πηγή βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και καλίου.Χριστιάνα Αμπατζή ,
Διατροφολόγος – Διαιτολόγος ,
Fitness Motivation Hellas