Στη φυλακή η συμμορία που έκανε “φύλλο και φτερό” σπίτια σε Θέρμη, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στη φυλακή η συμμορία που έκανε “φύλλο και φτερό” σπίτια σε Θέρμη, Θεσσαλονίκη και ΧαλκιδικήΤον δρόμο πίσω στις φυλακές πήραν, μόλις δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή τους, τα μέλη συμμορίας, σύμφωνα με την Αστυνομία, που κατηγορούνται για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών, τον τελευταίο μήνα, σε περιοχές του νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, με συνολική λεία 53.000 ευρώ.

Πέντε από τους έξι συλληφθέντες, μεταξύ αυτών τρία αδέλφια, κρατούνταν έως τον περασμένο Μάρτιο για παλιότερες υποθέσεις κλοπής, για τις οποίες όμως αποζημίωσαν τα θύματά τους, τυγχάνοντας, υπό τις συνθήκες αυτές, ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης, αφού ανεστάλη η εκτέλεση των ποινών τους.

Με την επιστροφή τους σε καθεστώς ελευθερίας φαίνεται όμως ότι επέστρεψαν και πάλι στην παρανομία, όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε εις βάρος τους, από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα του τρέχοντος μήνα, κατηγορούνται για 36 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών (μεταξύ αυτών δύο ληστρικές κλοπές) σε Πανόραμα, Περαία, Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο, Πυλαία, Τρίλοφο, Νέο Ρύσιο, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Εκτός από σπίτια και επιχειρήσεις, κατηγορούνται ότι διέρρηξαν υποκατάστημα των ΕΛΤΑ κι ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο, απ’ όπου έκλεψαν τρόφιμα που προορίζονταν για άπορους.

Οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν τους στόχους τους με κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ είχαν και πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας για να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές. Φαίνεται δε, πως στόχευαν βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες και κινούνταν με τα οχήματά τους, χρησιμοποιώντας πλήθος μέτρων αντιπαρακολούθησης.

Απολογούμενοι στην ανακρίτρια, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις. Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που έκριναν τους πέντε απ’ αυτούς προφυλακιστέους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια