Θέρμη: Χειροπέδες σε 6 άτομα που ευθύνονται για 36 κλοπές σε οικίες και επιχειρήσεις, πολλές από αυτές στη περιοχή της Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Χειροπέδες σε 6 άτομα που ευθύνονται για 36 κλοπές σε οικίες και επιχειρήσεις, πολλές από αυτές στη περιοχή της Θέρμης


Συνελήφθησαν για 2η φορά μέσα σε ένα χρόνο μέλη σπείρας με πλούσιο «ενεργητικό»

   

Οπως δημοσίευσε η THERMISnews.gr εχθές (19/5/21), από τις πρώτες πρωινές ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη Αστυνομική Επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη σπείρας κλεπτών που δραστηριοποιούνταν και στη περιοχή της Θέρμης.
    
Σήμερα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, συνελήφθησαν 6 δράστες ελληνικής καταγωγής με συγγενική σχέση μεταξύ τους από τους οποίους οι πέντε, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν συλληφθεί τον περυσινό Ιούνιο για κλοπές και παρέμεναν προφυλακισμένοι μέχρι τον φετινό Μάρτιο, οπότε αποφυλακίσθηκαν και ξανάρχισαν τη δράση τους.

Οπως προέκυψε από την Αστυνομική έρευνα ευθύνονται για τριάντα έξι (36) διαρρήξεις οικιών και επιχειρήσεων στις περιοχές Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Πανοράματος, Πυλαίας, Τριλόφου, Τριαδίου, Ν.Ρυσίου, Ραιδεστού, Αγίας Παρασκευής, Περαίας Θεσσαλονίκης και στο Νομό Χαλκιδικής ενώ επίσης έκαναν ληστείες, διαρρήξεις σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ., εταιρείες, δημοτικές εγκαταστάσεις, πέντε κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και πέντε κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Το συνολικό κέρδος από τη δράση τους ξεπερνά τις 53.000€ .

Για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων η σπείρα χρησιμοποιούσε κλεμμένα αυτοκίνητα, διαθέτοντας μάλιστα πλούσιο στόλο, ενώ λάμβανε μέτρα αντιπαρακολούθησης για να μην καταστεί εφικτός ο εντοπισμός τους. Τα οχήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, η νόμιμη κατοχή των οποίων ερευνάται, ενώ κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένα κυνηγετικό δίκαννο και φυσίγγια.

Επίσης κατασχέθηκαν και έξι (6) ΙΧΕ οχήματα που χρησιμοποιούσε η σπείρα



THERMISnews.gr
Με πληροφορίες THERMISnews.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ