5 επιστημονικές συμβουλές για να μειώσουμε τις θερμίδες και να χάσουμε βάρος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

5 επιστημονικές συμβουλές για να μειώσουμε τις θερμίδες και να χάσουμε βάρος



Οι μόνοι αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσουμε βάρος είναι να πεινάμε, να παραλείπουμε γεύματα, να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής και να είμαστε διαρκώς στη στέρηση;
Όχι, και είναι πολύ απλό να απαλλαγούμε από αυτές τις προβληματικές αντιλήψεις.


Η απώλεια βάρους είναι για τον κάθε έναν από εμάς μια τελείως διαφορετική υπόθεση, όμως, μελέτες έχουν αποδείξει ότι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας έχουν πιο μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά αποτελέσματα από τις παραπάνω ακραίες επιλογές.

Το βασικότερο πρόβλημα που έχουμε συνήθως, είναι ότι δεν παίρνουμε απόφαση να κάνουμε την αρχή και να υιοθετήσουμε συνήθειες σαν τις παρακάτω, που θα αλλάξουν και το σώμα μας αλλά και την ποιότητα της ζωής μας προς το καλύτερο.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να μειώσουμε την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων;


1. Αντί για χυμό φάε το φρούτο. Ολόκληρο.
Βάσει έρευνας, αν αντικαταστήσουμε 3 ποτήρια χυμού την εβδομάδα με τρεις μερίδες από το συγκεκριμένο φρούτο (σαν φρουτοσαλάτα), μειώνουμε κατά πολύ τις θερμίδες. Οπότε, την επόμενη φορά που θα πας προς το ψυγείο για να σερβιριστείς ένα ποτηράκι, άλλαξε πορεία και αντί για το μπουκάλι, πιάσε ένα φρουτάκι.


2. Πάρε το αμέσως μικρότερο πιάτο
Ας αφήσουμε τα μεγάλα πιάτα για τα τραπεζώματα και τα σνακς για τη μέση. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέγεθος πιάτου, τείνουν να καταναλώνουν 16% μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, απ’ ό,τι όσοι χρησιμοποιούμε το μεσαίο μέγεθος. Ένα πιο μικρό πιάτο, μοιάζει γεμάτο με μικρότερη ποσότητα φαγητού. Έτσι ξεγελάμε το μάτι και τρώμε λιγότερο, χωρίς όμως να τρώμε λίγο.


3. Φάε μακριά από τους περισπασμούς της οθόνης
Είναι δύσκολο, αλλά την επόμενη φορά που θα θέλουμε να δούμε την αγαπημένη μας σειρά στο Netflix, θα πρέπει να αντισταθούμε και να μην συνδυάσουμε αυτή την απόλαυση με αυτή του φαγητού. Το ίδιο ισχύει και για το τσεκάρισμα των μέιλ, το χάζι στα social media κλπ. Αμερικανική έρευνα κλινικής διατροφής αναφέρει πως με την παραπάνω πρακτική, αφαιρούμαστε, και καταναλώνουμε 10% περισσότερο φαγητό.


4. Φάε πριν φας
Αν είσαι από εκείνους που σκέφτονται «έχει πίτσα το βράδυ, οπότε θα μείνω όλη μέρα νηστικός», κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Σύμφωνα με μελέτες ερευνητών της πολιτείας της Πενσυλβάνια, ένα πιάτο σούπας με ζωμό λαχανικών ή ένα μήλο κάποιες ώρες πριν το κύριο γεύμα, μπορούν να μειώσουν τις θερμίδες που θα πάρουμε αργότερα μέχρι και 20%.

5. Κανέλα. Κανέλα παντού.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Αμερικανικό Κολέγιο Διατροφής, αν προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα αμυλώδες γεύμα (όπως είναι η βρώμη για πρωινό), βοηθάμε στη σταθεροποίηση του σακχάρου και στην πρόσληψη της αύξησης της ινσουλίνης, που οδηγεί στο αίσθημα της πείνας.

www.olivemagazine.gr