Στην παγκόσμια δράση της WWF για τη σωτηρία της γης συμμετείχε το 7ο νηπιαγωγείο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στην παγκόσμια δράση της WWF για τη σωτηρία της γης συμμετείχε το 7ο νηπιαγωγείο Θέρμης




Με κεντρικό σύνθημα “Με ένα κεράκι για ευχή να σώσουμε αυτήν τη Γη…”, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς από 14 νηπιαγωγεία της χώρας συμμετείχαν στην Παγκόσμια δράση που διοργανώνει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση της WWF.
Στη φετινή δράση η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 συμμετείχε και το 7ο νηπιαγωγείο Θέρμης.

Μετείχαν επίσης τα νηπιαγωγεία: 100o Αθηνών, 2ο Γαργαλιάνων, Εκκλησοχωρίου Έδεσσας, 32ο Θεσσαλονίκης, 1ο Ιτέας, 8ο Καλαμάτας, Λιανοκλαδίου, Λίμνης Ευβοίας, Λουτρών Αιδηψού, 3ο Πανοράματος, 8ο Πολίχνης, Ωραιοκάστρου και 6ο Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για σχολεία τα οποία συμμετέχουν στο eTwinning πρόγραμμα με τίτλο «Από τη γη ως το φεγγάρι… και πίσω», λαμβάνοντας μέρος στη δράση .

Η Ώρα της Γης

Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση η οποία διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) μία φορά το χρόνο, στα τέλη Μαρτίου, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς, να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 8:30’μ.μ. έως τις 9:30’μ.μ., ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Η δράση αυτή για πρώτη φορά ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007, σε μία εκδήλωση στην οποία έσβησαν τα φώτα. Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί και σε αυτήν συμμετέχουν περισσότερες από 7.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 187 χώρες, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στο φυσικό περιβάλλον.

Πέρα από αυτή τη δράση, εκπαιδευτικοί και παιδιά του 7ου νηπιαγωγείου Θέρμης συνέχισαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση σχετικές πειραματικές δράσεις με θέμα τη σπουδαιότητα του νερού, την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την οικονομία ρεύματος κ.ά.