Δήμος Θέρμης: Απάντηση σε δημοσίευμα για το Φράγμα Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δήμος Θέρμης: Απάντηση σε δημοσίευμα για το Φράγμα Θέρμης


Σε απάντηση δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr αναφορικά με την επικινδυνότητα πεζογέφυρας στο Φράγμα Θέρμης, προχώρησε επίσημα σήμερα ο Δήμος Θέρμης, τονίζοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιληφθεί του θέματος, δρομολογώντας τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης. 
 
Θυμίζουμε ότι, ο καλός καιρός των τελευταίων εβδομάδων οδήγησε χιλιάδες επισκέπτες να επισκέπτονται το χώρο, όμως η ασφάλεια του συγκεκριμένου σημείου τέθηκε πολλές φορές υπό αμφισβήτηση μετά από "βανδαλιστικές" παρεμβάσεις στα προστατευτικά που είχε  τοποθετήσει ο δήμος. Η διαπίστωση αυτή έγινε και προ λίγων ημερών όταν η THERMISnews.gr είχε βρεθεί εκεί για το θέμα των σκουπιδιών όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική δημοσίευση στο τέλος του άρθρου. 

//Ανακοίνωση:

"Σε απάντηση δημοσιεύματός σας σχετικά με την πεζογέφυρα η οποία βρίσκεται στην περιοχή του φράγματος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θέρμης έχουν εντοπίσει εγκαίρως τα προβλήματα που παρουσιάζει και την επικινδυνότητα σε ορισμένα σημεία και για το λόγο αυτό προχώρησε εγκαίρως στον αποκλεισμό της πεζογέφυρας, με ειδική ξύλινη κατασκευή, καθώς και κορδέλες έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής της. Δυστυχώς, όμως, ορισμένοι επιτήδειοι καταστρέφουν αυτές τις κατασκευές, παρότι ο δήμος τις επαναφέρει.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες για τη συντήρηση της πεζογέφυρας, από το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θέρμης. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση όλων των ξύλινων στοιχείων της πεζογέφυρας, για τα οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμήθεια, ενώ αναμένεται η προμήθεια των μεταλλικών στοιχείων. 

Έως την πλήρη αποκατάστασή της η πεζογέφυρα θα εξακολουθήσει να παραμένει αποκλεισμένη για το κοινό. 

Ο δήμος Θέρμης παρακαλεί τους πολίτες να σεβαστούν αυτούς του περιορισμούς οι οποίοι στοχεύουν στη δική τους και μόνο ασφάλεια."