Φράγμα Θέρμης: Το αξιοθέατο που γίνεται σκουπιδότοπος κάθε Κυριακή βράδυ - Πως αντιδρά ο Δήμος [Φωτογραφίες] - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φράγμα Θέρμης: Το αξιοθέατο που γίνεται σκουπιδότοπος κάθε Κυριακή βράδυ - Πως αντιδρά ο Δήμος [Φωτογραφίες]

 

Το Φράγμα της Θέρμης, το -κατά τα άλλα- στολίδι του Δήμου που ζούμε, μεταμορφώνεται σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο κάθε Κυριακή βράδυ.

Ο καλός καιρός των τελευταίων εβδομάδων προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, νεαροί, γονείς με παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι κατέφθαναν τα προηγούμενα σαββατοκύριακα σωρηδόν για να απολαύσουν το φυσικό τοπίο. Εικόνες σαν αυτές που παραθέτουμε δίνουν μια γεύση για το τι επικρατούσε.


Η παιδική χαρά γέμιζε με χαμόγελα γονιών και παιδιών, άλλοι απολάμβαναν τον καφέ τους στο αναψυκτήριο, ενώ κάποιοι πιο φυσιολάτρες δε δίστασαν να κάνουν πικ νικ οργανώνοντας μια μίνι εκδρομή (είδαμε και γκαζάκια με φαγητό στη βόλτα που κάναμε). 


Ομως στο τέλος της ημέρας, αυτό που αντικρίζεις δε μοιάζει καθόλου με φυσικό τοπίο. Σκουπίδια κάθε μεγέθους πεταγμένα περιμετρικά, η.... επιμελώς τοποθετημένα στις ρίζες των δέντρων και στους φράχτες, κάδοι γεμάτοι- ξεχειλισμένοι  που άλλαζαν την εικόνα του μέρους αλλά και τις εντυπώσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες της THERMISnews.gr ο Δήμος Θέρμης βλέποντας την κατάσταση αυτή προσανατολίζεται στην προσθήκη νέων κάδων καθώς και στη διαμόρφωση της συχνότητας περισυλλογής σκουπιδιών έτσι ώστε να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.  Αύριο (14/4) θα αντικατασταθούν τα καλάθια στη παιδική χαρά. 
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι κατά μήκος όλης της διαδρομής έως το καταφύγιο από εχθές (12/4) τοποθετήθηκαν από την Αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας νέα παγκάκια..

Την Κυριακή που μας πέρασε (11/4) πλήθος εθελοντών προχώρησε σε καθαριότητα, βάψιμο αλλά και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στη περιοχή του Φράγματος. Σχετική δημοσίευση από τη δράση μπορείτε να δείτε εδώ.

Ελπίζουμε τέτοιες εικόνες σκουπιδιών να παραμείνουν μόνο στις φωτογραφίες αυτού του άρθρου και από την ερχόμενη Δευτέρα στο μυαλό των επισκεπτών φεύγοντας να παραμένει μόνο το τοπίο.












Φωτογραφίες THERMISnews.gr. 
Οι φωτογραφίες με τα σκουπίδια είναι της "Tina Fouki" στο FB.