Πώς να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες γύρω από το στόμα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες γύρω από το στόμα



Δεν πρέπει να αφήσετε τις ανησυχίες σχετικά με τις ρυτίδες γύρω από το στόμα να σας εμποδίσουν να απολαύσετε στιγμές ευτυχίας και χιούμορ που συχνά οδηγούν σε πολλά γέλια. Ναι, γνωρίζουμε ότι τα χαμόγελα και το γέλιο τεντώνουν το δέρμα γύρω από το άνω χείλος, το οποίο προκαλεί ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να ζείτε τη ζωή σας. 

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν τρόποι, και μάλιστα εγκεκριμένοι από δερματολόγους σύμφωνα με το byrdie.com, που μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση αυτών των γραμμών καθώς και στην αποτροπή της εμβάθυνσής τους.



Η πρόληψη είναι το κλειδί

Επειδή τα χείλη και το δέρμα ολόγυρά τους είναι αρκετά ευαίσθητα, η υιοθέτηση μιας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας με ένα αντιγηραντικό τοπικό προϊόν από νωρίς είναι το κλειδί. Οι οροί με αυξητικούς παράγοντες που βοηθούν στη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, εξομαλύνουν και αποτρέπουν τις λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα.


Μην ξεχνάτε ποτέ το αντιηλιακό

Αυτές οι ρυτίδες γύρω από το στόμα προκαλούνται κυρίως από αλλαγές στο δέρμα, όπως η διάσπαση του κολλαγόνου και του ελαστικού ιστού που γνωρίζουμε ότι με τα χρόνια προκαλούνται και από τη χρόνια έκθεση στον ήλιο. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και ότι αυτό περιέχει ένα ορυκτό συστατικό, όπως ψευδάργυρος ή τιτάνιο. Επιπλέον, εφαρμόστε αντιηλιακό και στα χείλη για περισσότερη προστασία.


Δοκιμάστε μια κρέμα νύχτας

Οι ποιοτικές νυχτερινές κρέμες μπορούν να παράγουν βαθιά ενυδάτωση του δέρματος που πυκνώνει το δέρμα και μειώνει αποτελεσματικά τις ρυτίδες του δέρματος. Επίσης, οι τοπικοί οροί βιταμίνης C μπορούν να είναι αποτελεσματικοί για τις ρυτίδες στο στόμα, καθώς η βιταμίνη C έχει πολλά οφέλη όπως η ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου του δέρματος.