Η συμβουλή για να ρίξεις το κοτόπουλο στην ψησταριά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η συμβουλή για να ρίξεις το κοτόπουλο στην ψησταριά



Την ώρα που το κόκκινο κρέας έχει την τιμητική του όταν μιλάμε για μπάρμπεκιου, και τα παραγνωρισμένα πουλερικά δεν πάνε ωστόσο καθόλου πίσω σε όρους γεύσης.

Κι εδώ όμως ο σωστός χειρισμός του κρέατος είναι αποφασιστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα.

Οδηγός μας στα μυστικά του ψητού κοτόπουλου θα είναι οι John Shelton Reed και Dale Volberg Reed, συγγραφείς του μπεστ σέλερ «Holy Smoke: The Big Book of North Carolina Barbecue».

Αν σκοπεύουμε να το ψήσουμε με την πέτσα λοιπόν, μας συμβουλεύουν να αλείψουμε το εξωτερικό με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και να το καρυκεύσουμε ελαφρώς. Αυτό θα δώσει στο κοτόπουλο μια τραγανή και νόστιμη πέτσα.



Αν σκοπεύουμε να αφαιρέσουμε την πέτσα, τότε το καρύκευμα πρέπει να αποφευχθεί, καθώς δεν μπορεί μας λένε να διεισδύσει στη σάρκα.

Όσο για τον ιδανικό χρόνο ψησίματος, χρειάζεται 15-20 λεπτά για στήθος και φτερούγες, 30 λεπτά για τα μπούτια, 40-45 λεπτά όταν βάζουμε στη φωτιά μισό κοτόπουλο και 75-90 λεπτά για ολόκληρο κοτόπουλο.

Ιδανικά και για το κατιτίς παραπάνω, το συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά, όπως πατάτες και καλαμπόκι. Αυτά τα καλύπτουμε με μια πλούσια επίστρωση από βούτυρο, τα αλατοπιπερώνουμε, τα τυλίγουμε καλά σε αλουμινόχαρτο και τα πετάμε στη σχάρα…