Και αν τελικά το κόκκινο κρέας δε μας κάνει κακό; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Και αν τελικά το κόκκινο κρέας δε μας κάνει κακό;




Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια, το κόκκινο κρέας έχει αποκτήσει μια κακή φήμη. Για την ακρίβεια, ακούμε και διαβάζουμε πολλά για την τροφή που λίγοι μίσησαν και πολλοί αγάπησαν. Μια νέα έρευνα από τον Καναδά, όμως, αμφισβητεί τις κακές γλώσσες και μας κάνει χαρούμενος. 

Εντάξει, θα είμαστε ειλικρινείς, πετάμε από τη χαρά μας. Όταν ακούς πως το κόκκινο κρέας κάνει κακό στην υγεία σου και προκαλεί μέχρι και καρκίνο, είναι λογικό να φοβάσαι να κοιτάξεις ακόμα και στο πιάτο σου.





Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας όπως κάνουν και τώρα», γράφει η έρευνα και μας κάνει γνωστό πως, τελικά, δεν κάνει και τόσο κακό στην υγεία. 

Οι ερευνητές, εκτός από την πρώτη και κύρια είδηση, τόνισαν και τους λόγους που οι άνθρωποι προτιμούν αυτό το είδος κρέατος. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Το θεωρούν υγιεινό, τους αρέσει η γεύση και δεν θα μπουν στην διαδικασία να αλλάξουν την δίαιτά τους».

Και γιατί πάντα κάτι κακό πρέπει να συμβαίνει μετά από ένα καλό νέο, έρχεται ένα δημοσίευμα της Washington Post για να καταστρέψει σαν άλλο κύμα το κάστρο της απόλαυσής μας.

 «Η έρευνα αυτή αγνόησε κάποιες άλλες», είπε στην εφημερίδα ένας καθηγητής του Harvard. Έτσι, απλά, χωρίς ίχνος ντροπής, μας αφήνει κάπου στη μέση να αναρωτιόμαστε για το ποιος από τους δύο έχει δίκιο.



 NewsBomb