Πώς να νηστέψω χωρίς να πάρω κιλά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να νηστέψω χωρίς να πάρω κιλά




Έχουμε ήδη μπει στη νηστεία για το Πάσχα, τη μεγάλη Τεσσαρακοστή όπως λέγεται. Κατά τη διάρκεια της νηστείας αποφεύγουμε όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι, κοτόπουλο και τα παράγωγα αυτών.
Η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η πιο απαιτητική νηστεία της εκκλησίας μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι δύσκολο να την ακολουθήσουμε.Πιο κάτω θα σου προτείνω έξυπνα tips που αν τα εφαρμόσεις θα μπορέσεις να νηστέψεις χωρίς να παχύνεις….
 
Οργανώσου

Το πιο βασικό κατά τη διάρκεια κάθε νηστείας είναι η οργάνωση.

Να έχεις πάντα στο σπίτι σου τα βασικά τρόφιμα, διότι αν αυτό δεν γίνεται τότε κάθε φορά που θα πεινάς θα καταναλώνεις ότι βρεθεί μπροστά σου όπως ψωμί, κουλουράκια, μακαρονάδες και γενικά αμυλούχα προϊόντα.

Επομένως, ετοίμασε μια λίστα για το σούπερ μάρκετ η οποία θα περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά εποχής, ξηρούς καρπούς, προϊόντα ολικής άλεσης, αποξηραμένα φρούτα, ταχίνι.

Κρύψε τους πειρασμούς

Αν ανήκεις στα άτομα που αγαπούν τα γλυκά και δεν μπορείς να κρατήσεις το μέτρο τότε θα σου πρότεινα να μην έχεις πουθενά κρυμμένα σοκολάτες υγείας και διάφορους νηστίσιμους πειρασμούς.

Για να μη τα στερηθείς όλα αυτά θα σου πρότεινα να προμηθευτείς ατομικές μερίδες από διάφορα νηστίσιμα γλυκά.

Φάε χαλβά & ξηρούς καρπούς

Ο χαλβάς αποτελεί το βασιλιά των τροφίμων σε μια νηστεία. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικός μα και πολύ παχυντικός αν χάσεις το μέτρο κατανάλωσης του.

Άρα φρόντισε να τον μοιράσεις σε ατομικές μερίδες των 30 γραμμαρίων, τύλιξε κάθε μερίδα μέσα σε διαφανή μεμβράνη εμπορίου. Έτσι, κάθε που θα θες να φας χαλβά θα έχεις ήδη ελεγχόμενη την ποσότητα.

Το ίδιο κάνε και με τους ξηρούς καρπούς. Ετοίμασε μικρά σακουλάκια με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και κομματάκια σοκολάτα υγείας. Θα έχεις ανά πάσα στιγμή έτοιμο σνακ χωρίς το φόβο να ξεφύγεις στην ποσότητα.

Μη χάνεις γεύματα

Και κυρίως μην αγνοείς τα ενδιάμεσα σνακ. Βοηθούν στο να μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα και την ποιότητα στην πρόσληψη τροφής στο επόμενο γεύμα σου.

Μείνε ενυδατωμένος

Πίνε 8 με 10 ποτήρια νερό ημερησίως. Μην ξεχνάς ότι το σώμα όταν πεινάει μα και όταν διψάει το εκλαμβάνεις ως πείνα.

Προνόησε

Φρόντισε να μαγειρεύεις για την επόμενη ημέρα ώστε όταν επιστρέφεις σπίτι να έχεις έτοιμο το γεύμα σου και με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσεις το τσιμπολόγημα μέχρι να φτιαχτεί το φαγητό.

Αν δεν έχεις χρόνο για να κάνεις όλα αυτά που έχω ήδη αναφέρει, μάθε πως στο εμπόριο υπάρχουν πλέον πολλά προϊόντα τύπου dairy free, επομένως προμηθεύσου γάλα και γιαούρτι νηστίσιμο ώστε να έχεις έτοιμα και γρήγορα μικρά γεύματα.

Θυμήσου ότι αν κάνεις σωστή νηστεία τα οφέλη είναι πολλά για το σωμα και τη ψυχή μας. Η νηστεία δε μας παχαίνει, αυτό που μας παχαίνει είναι ότι αφιερώνουμε όλο μας το χρόνο σε ένα σωρό υποχρεώσεις και τη φροντίδα για την σωστή οργάνωση της διατροφής μας την αφήνουμε στην τύχη της.

Καλή Σαρακοστή!