Νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν αυτό το τραγούδι το οποίο μειώνει το άγχος κατά 65%. Ακούστε το και μόνοι σας! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν αυτό το τραγούδι το οποίο μειώνει το άγχος κατά 65%. Ακούστε το και μόνοι σας!



Άγχος..το χειρότερο συναίσθημα από όλα. Προκαλεί πολλές ασθένειες στον άνθρωπο. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης μίλησε για αυτό τον 4ο αιώνα π.χ Αναφέρει συγκεκριμένα πως είναι η πηγή όλων των ασθενειών του οργανισμού.
Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για την καταπολέμηση του άγχους.

Από εναλλακτικές όπως ο διαλογισμός, η άθληση κ.α αλλά και η φαρμακευτική θεραπεία με τη χορήγηση αγχολυτικών φαρμάκων. Βέβαια η χρήση των φαρμάκων αυτών δεν είναι πάντα και ότι καλύτερο καθώς πολλά από αυτά περιέχουν ουσίες που προκαλούν εθισμό και εξάρτηση.

Κάτι που επίσης μπορεί να σε χαλαρώσει από το άγχος είναι η μουσική.Ένα χαλαρωτικό τραγούδι μπορεί να σε ηρεμήσει να σε ταξιδέψει και γαληνεύει το σώμα σου.

Πάνω σε αυτή τη σκέψη οι ερευνητές και νευροεπιστήμονες του Εργαστηρίου Mindlab της Μεγάλης Βρετανίας προχώρησαν στο παρακάτω πείραμα.Αφού συγκέντρωσαν ανθρώπους των οποίων τα επαγγέλματα θεωρούνται τα πιο αγχωτικά όπως οδηγός ταξί, αστυνομικός, χρηματιστής κ.α τους έβαλαν να ακούσουν διάφορα τραγούδια χαλαρωτικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα έκαναν μετρήσεις στις λειτουργίες του εγκεφάλου την ώρα που έπαιζαν τα τραγούδια.

Τελικά κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα. Ένα συγκεκριμένο τραγούδι το “Weightless” κατάφερε να μειώσει τα επίπεδα του άγχους των συμμετεχόντων κατά περίπου 66%. Επίσης οι καρδιακοί παλμοί, η πίεση του αίματος και τα επίπεδα της κορτιζόνης (ορμόνη που εκκρίνεται όταν έχεις άγχος) έπεσαν θεαματικά.

Ένας από τους επαγγελματίες οδηγούς είπε χαριτολογώντας πως θα το ακούει στο αυτοκίνητο την ώρα της δουλειάς για να χαλαρώσει. Τότε ένας από τους ερευνητές του το απαγόρεψε ρητά καθώς τα επίπεδα χαλάρωσης που φτάνει ο ακροατής μπορεί να προκαλέσουν αποσυγκέντρωση και αποσυντονισμό.

Ακούστε το και σεις οι ίδιοι και όπως πάντα τα συμπεράσματα δικά σας..




MyMind.gr