Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές – Δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές – Δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις


Σε ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων προχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Ήδη από χθες ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την επιστροφή των μαθητών των δημοτικών και των γυμνασίων στις τάξεις στις 10 Μαΐου και σήμερα η υπουργός έδωσε διευκρινίσεις.

Παρατείνεται η σχολική χρονιά

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των γυμνασίων και των δημοτικών, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Επίσης φέτος δεν εφαρμοστεί έτσι η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Α΄ λυκείου.

Ακόμη, η υπουργός ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους. Συγκεκριμένα, παρατείνεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα γυμνάσια και τα λύκεια έως τις 11 Ιουνίου. Επίσης, οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Όλοι οι μαθητές και το προσωπικό επιστρέφει στα σχολεία στις 10 Μαΐου με «όπλα» τα self tests, την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Στα 1.753 τα θετικά τεστ

Η υπουργός έκανε αναφορά στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test σημειώνοντας ότι τα τεστ είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως συμβαίνει ήδη και με τα λύκεια, δεν θα μπορούν να μπουν στην τάξη.

Σημειώνεται, ότι τα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι 269. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας: Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 2,3996%, Τμήματα (μερική αναστολή): 1,2087% Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Θωρακίζονται οι εκπαιδευτικοί

Θυμίζουμε ότι από χθες όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό. Σε ανάρτησή της στα social media η κ. Κεραμέως, καλεί τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να μπουν στο emvolio.gov.gr. «Θωρακίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειες όλων, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ασφαλείς», σημειώνει χαρακτηριστικά.