Γιατί το ελληνικό Facebook αγαπά τόσο πολύ τη νοσταλγία; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί το ελληνικό Facebook αγαπά τόσο πολύ τη νοσταλγία;




Μερικές αγαπημένες σελίδες και ομάδες για την παλιά Αθήνα και Ελλάδα, αλλά και μία νέα άφιξη που κοντεύει να γίνει viral

Από όλα τα social media, μόνο το Facebook κρατά τα σκήπτρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. 

Χρήστες του facebook ηλικίας από 50 ετών και πάνω επιδίδονται σε έναν τρόπο χρήσης του κάπως «αδόκιμο» για τα δεδομένα των νεότερων γενιών.

Μάλιστα, ένας από τους λόγους μαζικής αποχώρησης των νεότερων κι εδραίωσής τους κυρίως στο Instagram είναι η παρουσία των…boomers με ό, τι αυτό συνεπάγεται: από αλλιώτικης αισθητικής αναρτήσης, μέχρι μακροσκελή κείμενα, κεφαλαία γράμματα και ταγκαρίσματα με ετικέτες σε παλιές φωτογραφίες.

Οι μεγαλύτεροι, όμως, του Facebook ασχολούνται και με τις αναμνήσεις τους, οι οποίες ανάγονται σε χρόνια γοητευτικά στα μάτια ακόμα και των πολύ νεότερων, ήτοι της γενιάς Ζ που γεννήθηκε πριν μια δυο δεκαετίες. Ασπρόμαυρες εικόνες, παλιά τραγούδια, εποχές δισκογραφίας και λατέρνας, μορφές των πόλεων, ιστορίες από τα περασμένα μονοπωλούν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και σελίδων, οι οποίες κατακλύζονται από χιλιάδες χρήστες που λαϊκάρουν, σχολιάζουν ή αναρτούν τα δικά τους σχετικά.

Μάλιστα, αρκετές από αυτές τις σελίδες-όπως το Αθηνολόγιο- έχουν δημιουργηθεί από νέους ανθρώπους και έχουν κοινό κάθε ηλικίας.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις από ομάδες-σελίδες που ξεχωρίζουν:



Οι λόφοι της Αθήνας είναι ένας παράδεισος αττικής ομορφιάς 
εκατοντάδων στρεμμάτων και ταυτόχρονα ένα υπαίθριο μουσείο. 
Ειδικά τώρα την Άνοιξη δεν μπορώ να φανταστώ άλλο μέρος που 
μου χαρίζει τόση ευφορία.








Πριν από δύο μήνες, έκανε την άφιξή της στο ελληνικό Facebook με 
μεγάλη επιτυχία μια αντίστοιχη σελίδα. 
Όπως είπε ο ιδρυτής της, ο κύριος Μάνος, στο in.gr:


«Μέσα σε δύο μήνες ξεπεράσαμε τις 4.000 μελη πολύ γρήγορα. Όλα τα μέλη μπορούν να αναρτήσουν μόνο ό, τι έχει σχέση με το ύφος της ομάδας μας και μόνο, οτιδήποτε άλλο που δεν έχει σχέση διαγράφεται. Μέχρι στιγμής, όλοι το σέβονται.
Το υλικό αντλείται κατά κύριο λόγο μετά από ενδελεχές ψάξιμο στο διαδίκτυο, από συλλεκτικά sites και από παλαιοπωλεία, φυσικά.»


Τα στατιστικά στοιχεία του Facebook για την ομάδα του δείχνει ότι ένα 13% αποτελείται από τριαντάρηδες. 
Το 26% είναι οι 44 χρονών και πάνω. Οι υπόλοιποι είναι κυρίως εξηντάρηδες και μεγαλύτεροι.Οι υπόλοιποι είναι κυρίως εξηντάρηδες και μεγαλύτεροι.



in.gr