Νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση ηλεκτρικών πατινιών από τον Θερμαϊκό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση ηλεκτρικών πατινιών από τον Θερμαϊκό



Το πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά πατίνια που είναι πεταμένα στον βυθό του Θερμαϊκού αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά με την υποχώρηση της στάθμης της θάλασσας, και η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης έκανε το πρωί νέα επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους.
Οι υπηρεσίες του δήμου βρέθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας, στην παλιά παραλία, για να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των μικροοχημάτων από το βυθό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σωκράτης Δημητριάδης, σε δηλώσεις του τόνισε πως λόγω της πανδημίας αλλά και του περιορισμού κυκλοφορίας έχει μειωθεί το φαινόμενο ρίψης πατινιών στη θάλασσα. «Αφαιρέσαμε σήμερα πατίνια τα οποία εντοπίστηκαν εξαιτίας του φαινομένου της άμπωτης. Θα κάνουμε και άλλες δράσεις για να χαιρόμαστε τον Θερμαϊκό χωρίς σκουπίδια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, στα νερά εντοπίστηκαν και άλλα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα κομμάτια από παλιούς κάδους σκουπιδιών, για τα οποία θα γίνει νέα επιχείρηση με γερανοφόρο όχημα.