Αυτά τα 5 αρχαία πολιτισμικά μνημεία εκτός Ελλάδος εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτά τα 5 αρχαία πολιτισμικά μνημεία εκτός Ελλάδος εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη




Αποτελούν ορόσημα ανθρωπίνων επιτευγμάτων, ακόμη κι αν δημιουργήθηκαν σε εποχές που η τεχνολογία δεν είχε καμία σχέση με σήμερα
Ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές που αξίζει να δει κανείς έστω μία φορά στη ζωή του, ενώ συνάμα αποτελούν ορόσημα ανθρωπίνων επιτευγμάτων, ακόμη κι αν δημιουργήθηκαν σε εποχές που η τεχνολογία δεν είχε καμία σχέση με σήμερα.


Stonehenge, Wiltshire, Αγγλία

Σύμφωνα με το pandotrip.com, το προϊστορικό μνημείο χτίστηκε ανάμεσα στο 3000 π.Χ. έως το 2000 π.Χ. Οι επιστήμονες αναρωτιούνται πώς μετακινήθηκαν αυτοί οι τεράστιοι μονόλιθοι.

Λίγα είναι γνωστά για τους ανθρώπους που τα έκαναν επίσης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί πέτρινοι κύκλοι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι έχουν θρησκευτικό σκοπό, ενώ το Stonehenge είναι ένας από τους πιο διάσημους από όλους.

Γιατί να πάτε εκεί; Η επίσκεψη στον πέτρινο κύκλο παρέχει μια πραγματική πνευματική εμπειρία. Οι κύκλοι χτίστηκαν σε ορισμένες περιοχές, οι οποίες έχουν ισχυρά «ενεργειακά vibes».






Sigiriya, Σρι Λάνκα

Επίσης γνωστό ως Lion Rock, ο τεράστιος βράχος ύψους 200 μέτρων χρησίμευσε ως πρωτεύουσα τον 5ο αιώνα. Το βασιλικό παλάτι χτίστηκε στην κορυφή του και οι πλευρές του ήταν διακοσμημένες με πολύχρωμες τοιχογραφίες υπό την εντολή του Βασιλιά Kasyapa.

Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως βουδιστικό μοναστήρι. Γιατί να πάτε εκεί; Σήμερα η Sigiriya προστατεύεται από την UNESCO. Το καλά διατηρημένο σημείο είναι ένα υπέροχο παράδειγμα των αρχαίων πόλεων: ορισμένα υδραυλικά συστήματα λειτουργούν ακόμη και σήμερα. Η Sigiriya είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Σρι Λάνκα.




Petra, Ιορδανία

Η εκπληκτική πόλη που είναι σκαλισμένη από το βράχο βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα.

Η πόλη, όπως την βλέπουμε τώρα, χτίστηκε γύρω στο 200 π.Χ. Χρειάστηκαν εκατοντάδες χρόνια για να χαραχθεί ένας βράχος ύψους 50 μέτρων σε αυτό το θαυμάσιο σημείο. Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτή την ομορφιά το «τριαντάφυλλο της ερήμου».

Γιατί να πάτε εκεί; Το 2007 ψηφίστηκε ως ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου. Η πόλη είναι ανοιχτή για πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μπορούν να θαυμάσουν τα κτίρια και τους ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους τους.



Η ρωμαϊκή αγορά, Ρώμη, Ιταλία

Στην καρδιά της Αιώνιας Πόλης της Ρώμης μπορεί κανείς να βρει τα ερείπια του πάλαι ποτέ πιο σημαντικού και ένδοξου κράτους – της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Τα παλαιότερα κτίρια χρονολογούνται στον 8ο αιώνα π.Χ. Αλλά η μεγαλύτερη και πιο διάσημη ανοικοδόμηση έγινε από τον αυτοκράτορα Αύγουστο, ο οποίος βρήκε τον χώρο γεμάτο τούβλα και τον άφησε γεμάτο μάρμαρο.

Γιατί να πάτε εκεί; Σήμερα ένας εντυπωσιακός αριθμός επισκεπτών περίπου 4,5 εκατομμυρίων εξερευνά τη ρωμαϊκή αγορά κάθε χρόνο. Ένα από τα πιο αξέχαστα μέρη για να δείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.




Moai, Νησί του Πάσχα

Σκαλισμένα από τους Rapa Nui, τα μονολιθικά γλυπτά κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1250 και 1500. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι πώς φτιάχτηκαν και μεταφέρθηκαν εκεί οι γιγαντιαίες φιγούρες, γεγονός που ενισχύει το μυστήριο που περιβάλλει τα γλυπτά.

Γιατί να πάτε εκεί; Εκτός από τη θέαση αυτών των καταπληκτικών γλυπτών, θα δείτε επίσης την παρθένα φύση του νησιού, το οποίο απέχει πολύ από τον πολιτισμό.




     in.gr