Προτροπή Δερμιτζάκη στην κυβέρνηση: «Η μόνη λύση… μάσκα παντού και πάντα και έξω, να μένει ο κόσμος έξω»! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προτροπή Δερμιτζάκη στην κυβέρνηση: «Η μόνη λύση… μάσκα παντού και πάντα και έξω, να μένει ο κόσμος έξω»!
"Φορέστε πουλόβερ, μπουφάν, παλτό, ρούχα του σκι και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αντέξετε το κρύο"
  
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη και αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά τα σημερινά νούμερα του ΕΟΔΥ, με 56 θανάτους, 3.465 κρούσματα και 630 διασωληνωμένους. Είναι γεγονός ότι τα ισχύοντα μέτρα δεν αποδίδουν και κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα δεδομένα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη, η λύση είναι μία: Έξω!

Σε ανάρτησή του καλεί τους ιθύνοντες να μεταφέρουν συντεταγμένα όσες περισσότερες δραστηριότητες γίνεται σε εξωτερικό χώρο και εννοείται με μάσκες παντού και πάντα. Μαθητές, εργαζόμενοι, κοινωνικές επαφές, λιανεμπόριο, εστίαση, πρέπει να βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους, ή σε χώρους με ανοιχτά παράθυρα.

Ο καθηγητής λέει ακόμα ότι πρέπει να αρθούν οι απαγορεύσεις μετακίνησης ώστε να μπορούν οι πολίτες να πάνε στην εξοχή και σε πάρκα και μάλιστα, να υπάρχουν επί τούτου και υπαίθριοι πωλητές για φαγητό, καφέ κλπ. που θα βοηθήσουν ώστε να παραμένει ο κόσμος έξω όσο περισσότερο γίνεται.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: 

«Δεν βλέπω άλλη λύση».
Η ανάρτηση του κ.Δερμιτζάκη:

"Η κατάσταση στην Ελλάδα ειναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτητων σε εξωτερικούς χορούς ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ!

 Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω η σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω. 

Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων ωστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση. Τελος βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κτλ) ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα.

Φορέστε πουλόβερ, μπουφάν, παλτό, ρούχα του σκι και οι άλλο χρειάζεται για να αντέξετε το κρύο.

Και φυσικά μάσκα παντού και άπαντα!

Δε βλέπω άλλη λύση".

newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια