Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθεί η δεύτερη δόση – Αυτά είναι τα ποσά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθεί η δεύτερη δόση – Αυτά είναι τα ποσά

Μέχρι τα τέλη του μήνα όσοι περιμένουν την πολυπόθητη δεύτερη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, τότε πρέπει να χαρούν. 
Στις 31 Μαρτίου θα καταβληθεί για το 2020-2021 στους δικαιούχους. 
Tο συνολικό ποσό της επιδότησης θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, έναντι των 85 – 90 εκατ. ευρώ που υπολόγιζε αρχικά το Υπουργείο.

Πώς υπολογίζονται τα ποσά του επιδόματος


Το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι διευρυμένο και υπολογίζεται με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι/-ες.

Ο υπολογισμός του ποσού εξαρτάται από την τοποθεσία των δικαιούχων (η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση), αλλά και τον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας.

Επίσης, για κάθε ανήλικο θα υπάρχει προσαύξηση 10%.
Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Ο υπολογισμός του ποσού που θα καταβληθεί ως επίδομα θέρμανσης είναι φέτος εξατομικευμένος, αφού εξαρτάται από δύο νέες παραμέτρους:

👉Η πρώτη αφορά στην περιοχή κατοικίας των δικαιούχων, η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση

👉H δεύτερη αφορά στον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας, με το κάθε ανήλικο μέλος να δίνει προσαύξηση του επιδόματος κατά 10% και ελάχιστο ποσό, ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων, τα 80 ευρώ

Υπενθυμίζεται, πως φέτος το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει σχετική πρόβλεψη και για καυσόξυλα.

newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια