Δείτε το πιο τρομακτικό πυρηνικό πολεμικό όπλο που πλέει στον Ειρηνικό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δείτε το πιο τρομακτικό πυρηνικό πολεμικό όπλο που πλέει στον Ειρηνικό





Το USS Ohio είναι αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο – από τα πιο τρομακτικά πολεμικά όπλα που έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ.
Προ ημερών, ο 7ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αποκάλυψε πως Αμερικανοί πεζοναύτες στη περιοχή της Οκινάουα, στην Ιαπωνία, διεξήγαγαν ασυνήθιστη κοινή άσκηση με το πυρηνικό υποβρύχιο USS Ohio, το οποίο χρησιμοποιείται σε εξαιρετικά ειδικές επιχειρήσεις. Με την κίνηση αυτή υποστηρίζεται πως ο πρόεδρος Μπάιντεν επιδεικνύει για πρώτη φορά μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, τις δεσμεύσεις της Αμερικής προς τους συμμάχους της.



Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN, ναυτικός εμπειρογνώμονας στο Royal United Services Institute του Λονδίνου, αναφέρει πως το USS Ohio και παρόμοια πολεμικά υποβρύχια όπως το USS Michigan, το USS Florida και το USS Georgia που έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ είναι τα κλειδιά για την πολεμική υπεροχή των Αμερικανών σε σύγκριση με άλλους ισχυρούς αντιπάλους όπως η Κίνα η οποία διατηρεί μια ισχυρή ικανότητα αντιπυραυλικών όπλων, των οποίων ωστόσο, η τεχνολογία εξακολουθεί να χρήζει βελτιώσεων.



Το Πεκίνο επενδύει σημαντικά ποσά προκειμένου να δημιουργήσει έναν ισχυρό στόλο υποθαλάσσιων κυνηγετικών αεροσκαφών και φρεγατών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, κανένα από αυτά δεν θα μπορούσε μέχρι στιγμής να συγκριθεί με το USS Ohaio.

Το Αμερικανικό υποβρύχιο δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 και τέθηκε σε λειτουργία το 1981 για να βοηθήσει κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Με έναν μόνο του πύραυλό μπορούσε να αφανίσει ως και 12 πόλεις. Είναι το πρώτο από τα υποβρύχια πυρηνικών πυραύλων Trident των ΗΠΑ και η επιτομή της στρατηγικής αποτροπής. Το USS Ohio και τα 17 πανομοιότυπα υποβρύχια στην κατηγορία του μπορούσαν να μεταφέρουν 24 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Trident, ο καθένας με οκτώ ανεξάρτητες πυρηνικές κεφαλές



Το USS Ohio όμως διαθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα που το κάνει να ξεχωρίζει. Είναι πιο αθόρυβα υποβρύχια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Μπορεί πλέον να μην μεταφέρει πυρηνικούς πυραύλους, ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί τεράστια πρόκληση για την Κίνα καθώς έχει τη δυνατότητα να σταματήσει οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση των ΗΠΑ πριν ακόμη ξεκινήσει.



«Η μεταφορά των αμερικανικών δυνάμεων στο νησί προτού φτάσουν οι Κινέζοι θα ήταν το κλειδί για την αποτροπή ενός αιματηρού τετελεσμένου γεγονότος. Σε ένα τέτοιο σενάριο, οι Κινεζικές δυνάμεις θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ κλιμάκωσης ή υποχώρησης» δηλώνουν οι ειδικοί.