Ολοκληρώθηκε η δημόσια τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολοκληρώθηκε η δημόσια τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης



Ολοκληρώθηκε η δημόσια τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων, 18 Μαρτίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες οργάνωσε και στήριξε τη δράση σε συνεργασία με την Urbanact που την υλοποίησε και τον street artist Life In Colour, που ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός του έργου.

Η τοιχογραφία βρίσκεται στη νότια πλευρά του μπλε κτηρίου του Ιπποκρατείου, είναι ορατή από την οδό Κωνσταντινουπόλεως και απεικονίζει ένα παιδικό χεράκι το οποίο ακουμπάει πάνω στο χέρι ενός ενήλικα. Κάποιες από τις αρθρώσεις του παιδικού χεριού εμφανίζονται με έντονο κόκκινο χρώμα θέλοντας να περάσουν το μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο γύρω από τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα και την προσβολή των παιδιών από αυτά. Ο στόχος διττός: να "μεταφέρουμε" με αυτό το τρυφερό άγγιγμα ένα τόσο σημαντικό μήνυμα, και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε αισθητικά το Νοσοκομείο, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο που διανύουμε τον τελευταίο χρόνο.

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στη Διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης η ολοκληρωμένη τοιχογραφία. Παρόντες ήταν ο Διοικητής κ. Νίκος Αντωνάκης, ο υποδιοικητής κ. Γιώργος Ταρασίδης, ο προϊστάμενος τμήματος Παραϊατρικών Κώστας Βελίκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Ρέπα, ο συντονιστής προγραμμάτων της Urbanact κ. Κυριάκος Ιωσηφίδης και ο streetartist Life In Colour. Τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα στη συνέχεια παρουσιάστηκε το έργο και σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, τη αντιπρόεδρο κ. Κυριακή Σπανίδου, την γεν. γραμματέα κ. Κατερίνα Θεοδωρίδου και την σύμβουλο κ. Ειρήνη Δημητρίου, οι οποίοι με την παρουσία τους ευχαρίστησαν τον συντονιστή της Urbanact και τον καλλιτέχνη για το έργο του.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας και την φιλοξενία και συνεργασία της διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. 

Χορηγοί στην υλοποίηση του προγράμματος είναι οι εταιρείες GenesisPharma, GlaxosmithklineAEBE, MatecoHellas, ONOMAHotel - Anatolia Hospitality, Isomat, Flame, Rollex και Γιάννης Λοΐζου (JL Aerial).

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες
www.sygopaa.gr