Τέλος στη δωρεάν διανομή της εικόνας της βάζει η ΕΡΤ στα ιδιωτικά κανάλια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τέλος στη δωρεάν διανομή της εικόνας της βάζει η ΕΡΤ στα ιδιωτικά κανάλια



Τέλος στη δωρεάν διανομή εικόνας από την ΕΡΤ στα ιδιωτικά κανάλια σχεδιάζει να βάλει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.
Το ακανθώδες θέμα, που έχει και στο παρελθόν προκαλέσει ένταση ανάμεσα στην ΕΡΤ και στους ιδιωτικούς σταθμούς, επανήλθε τους τελευταίους μήνες, ενώ ο προβληματισμός για το κατά πόσο τα ιδιωτικά κανάλια θα χρησιμοποιούν με το αζημίωτο εικόνα που παράγει η ΕΡΤ κορυφώθηκε μετά την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τη live αναμετάδοση της παρέλασης από την πλειονότητα των ιδιωτικών καναλιών.


Η διοίκηση της ΕΡΤ φέρεται ενοχλημένη από τη στάση ιδιωτικών σταθμών, που θεώρησαν δεδομένο ότι η δημόσια τηλεόραση θα πληρώνει και θα παράγει εικόνα που τους διανέμει δωρεάν μέσω pool, ενώ κάποιοι διαφήμισαν ότι θα μεταδώσουν ως δικό τους προϊόν την παρέλαση, την οποία κατά κανόνα καλύπτει με δικά της μέσα και μεταδίδει αποκλειστικά η ΕΡΤ.

«Δεν γίνεται να γεμίζουν το πρόγραμμά τους και να κάνουν τηλεθέαση με ξένα κόλλυβα», ανέφερε πηγή από το Ραδιομέγαρο. Το κόστος της τηλεοπτικής κάλυψης της παρέλασης που επωμίστηκε η ΕΡΤ ανήλθε στα 150.000 ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν 25 κάμερες, ενώ ο μηχανισμός της άγγιξε τα όριά του για να καλύψει ταυτόχρονα όλα τα κεντρικά σημεία της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν έντονες διεργασίες στο εσωτερικό της διοίκησης της ΕΡΤ, ενώ έπεσε στο τραπέζι το να ζητηθεί από τα ιδιωτικά κανάλια να συνδράμουν, καλύπτοντας το 50% του κόστους.

Το αίτημα αυτό τελικά δεν τέθηκε, καθώς κρίθηκε ότι θα θεωρηθεί εκβιαστικό, σε μια συνθήκη μάλιστα εθνικής εορτής. Θα τεθεί, όμως, άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα η διοίκηση της ΕΡΤ θα αναλάβει πρωτοβουλία για να ξεκινήσει μια σειρά επαφών με τα ιδιωτικά κανάλια, με στόχο να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας και να αναμορφωθεί πλήρως το ισχύον άγραφο καθεστώς για τη δωρεάν διανομή του «αέρα» της.

Η υποχρέωση της ΕΡΤ είναι να καλύπτει δραστηριότητες κομμάτων, ενώ σε περιπτώσεις όπως η παρέλαση δίνει στα ιδιωτικά κανάλια ένα πεντάλεπτο απόσπασμα στο τέλος της μετάδοσης, καθώς και τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών.

Αυτό που θα προταθεί είναι οι ιδιώτες να συνεπωμίζονται το κόστος στην κάλυψη μεγάλων γεγονότων τα οποία επιθυμούν να αναμεταδώσουν live και να μπει τέλος στη δωρεάν χρήση της εικόνας της ΕΡΤ

Reallife