Η Eurovision εφέτος θα γίνει, έστω και χωρίς θεατές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Eurovision εφέτος θα γίνει, έστω και χωρίς θεατές



Ο διαγωνισμός που είναι η «ένοχη απόλαυση» εκατομμυρίων ανθρώπων, έπειτα από την περσινή ακύρωση, φέτος θα γίνει στην Ολλανδία με μορφή προσαρμοσμένη στη πανδημία.

 Η είδηση μπορεί να αναπτερώσει τις ελπίδες μας ότι το 2021 θα είναι -έστω και λίγο- καλύτερο από το 2020: φέτος η Eurovision θα διεξαχθεί κανονικά, αν και όχι όπως την γνωρίζαμε. 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 18, 20 και 22 Μαΐου (δύο ημιτελικοί και τελικός) με περιορισμένη μορφή λόγω των μέτρων για τη πανδημία. 

Οι ερμηνείες κάποιων τραγουδιών θα πραγματοποιηθούν με τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές χωρίς να διευκρινίζουν εάν θα επιτρέπονται θεατές. Κάποιες από τις συμμετέχουσες χώρες, που φέτος συνολικά είναι 41, ίσως υποβάλουν μαγνητοσκοπημένη την ερμηνεία του τραγουδιού τους.

 «Με τις συνθήκες που επικρατούν, είναι δυστυχώς αδύνατον να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει»,

ανέφερε σε ανακοίνωση ο Μάρτιν Εστερνταλ, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού. Η Ολλανδία φιλοξενεί τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον οποίο παρακολουθούν τηλεοπτικά περίπου 200 εκατ. άνθρωποι, μετά την νίκη του ολλανδού τραγουδιστή και συνθέτη Ντάνκαν Λόρενς στη διοργάνωση του 2019 με τον τραγούδι «Arcade». 

Οι διοργανωτές ανέφεραν τον περασμένο Οκτώβριο ότι εξέταζαν τέσσερις επιλογές για τις παρουσιάσεις των τραγουδιών από τους ερμηνευτές στην Ahoy Arena του Ρότερνταμ, που κυμαίνονταν από μια σχετικά κανονική εκδήλωση με χιλιάδες θεατές έως μία με περιορισμένο αριθμό θεατών και με τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ή και έναν διαγωνισμό χωρίς καθόλου θεατές.

 Την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να παρευρεθούν κάποιοι προσκεκλημένοι κάτω από «αυστηρά υγειονομικά μέτρα και μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των συχνών τεστ για Covid-19». Διευκρίνισαν ωστόσο ότι το σχέδιο αυτό μπορεί στην πράξη να αναθεωρηθεί και πως σε κάθε περίπτωση θα επιστρέψουν το αντίτιμο για όλα τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί έως τώρα. Η τελική απόφαση για την παρουσία ή μη των θεατών μπορεί να ληφθεί στα μέσα Απριλίου. 

Protagon.gr