Κλαδεύσεις σε επικίνδυνα δέντρα στο δρόμο Τριλόφου – Καρδίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κλαδεύσεις σε επικίνδυνα δέντρα στο δρόμο Τριλόφου – Καρδίας



//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:

Παρεμβάσεις στις Κοινότητες Τριλόφου – Καρδίας – Κάτω Σχολαρίου και Πλαγιαρίου πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η Αντιδημαρχεία Πρασίνου του δήμου Θέρμης.

Οι εργασίες οι οποίες έχουν στόχο την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, επικεντρώνονται αυτό το διάστημα στον καθαρισμό κεντρικών οδών που συνδέουν τις Κοινότητες. Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, συνεργείο της διεύθυνσης Πρασίνου με τρία ειδικά οχήματα και δέκα εργαζόμενους πραγματοποίησαν εργασίες κλαδέματος και κοπής μεγάλων και επικίνδυνων δέντρων στην κεντρική οδική αρτηρία η οποία συνδέει τον Τρίλοφο με την Καρδία.

Προτεραιότητα στην κλάδευση ή κοπή είχαν δέντρα τα οποία θεωρούνται από την υπηρεσία ως υψηλής επικινδυνότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια. 



Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Στέλιος Γκιζάρης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, σημείωσε πως «το κλάδεμα των δέντρων πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή, στην κατεύθυνση διατήρησης των χαρακτηριστικών του είδους, αλλά και της διασφάλισης της υγείας και της φυσιολογικής ανάπτυξής του”.



Επίσης, ανέφερε, πως τα μεγάλα δέντρα λόγω του ύψους και του βάρους των κλαδιών τους θεωρούνται επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων όπως για παράδειγμα οι πολύ ισχυροί άνεμοι. 

Σημείωσε δε, ότι παρόμοιες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την αισθητική του αστικού τοπίου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Μίκρας, Θέρμης και Βασιλικών. Τέλος ο κ. Γκιζάρης κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν τους κοινόχρηστους χώρους και να τους διαφυλάξουν από τυχόν δολιοφθορές.