Η υπερτροφή που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η υπερτροφή που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες



Πρόκειται για ένα φρούτο, το οποίο σε αποξηραμένη μορφή, πέραν του ότι είναι πεντανόστιμο και πολύ γλυκό, έχει απίστευτα οφέλη για τον οργανισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι το λάτρευαν και το έτρωγαν σαν επιδόρπιο, με το όνομα "τράγημα".

Ο λόγος για τα αποξηραμένα σύκα, που μέχρι και σήμερα είναι μια δημοφιλής τροφή για πολύ κόσμο. Άλλοι τα τρώνε μαζί με ξηρούς καρπούς, άλλοι με μέλι, όπως και να έχει, η τροφή αυτή είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την υγεία. Είναι γεμάτη βιταμίνες και φυτικές ίνες, ενώ είναι και ένα καλό σνακ για εσένα που κάνεις διατροφή.

Το πως ξεκίνησαν τα σύκα να τρώγονται αποξηραμένα, έχει να κάνει με την ανάγκη του ανθρώπου που ήθελε να τα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι άρχισε να τα αποξηραίνει.

Ένας βασικός λόγος για να εντάξεις τα αποξηραμένα σύκα στην διατροφή σου, είναι η αντιοξειδωτική τους σύνθεση, η οποία προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσει ο οργανισμός.

Αυτό που πιθανότατα να μην γνωρίζεις όμως, είναι ότι το πιο δυνατό τους όπλο είναι τα τους σπόρια, ενώ όσον αφορά τις θερμίδες, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, καθώς τα σύκα είναι τα ξερά φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες (109 θερμίδες ανά δύο σύκα) και ταυτόχρονα έχουν τη μαγική ιδιότητα να σε κάνουν να χορταίνουν, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες.