Νησιώτικη φρουτάλια με λουκάνικα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νησιώτικη φρουτάλια με λουκάνικα




Η περίφημη ανδριώτικη φρουτάλια σε βερσιόν Λάμπρου Βακιάρου. Ρίχνεις τα λουκάνικα, τις πατάτες, τα αυγά στο τηγάνι και δεν προλαβαίνεις να την βάλεις στο πιάτο από τη νοστιμιά.
Υλικά
  • 500 γρ. χοιρινό λουκάνικο, σε ροδέλες
  • 120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 650 γρ. πατάτες
  • 10-12 αυγά
  • 30 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα λουκάνικα (βάζοντας και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο) και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. 

Μόλις τα λουκάνικα είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε σε ένα μπολ, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε 5-6 λεπτά. 

Μόλις μαλακώσουν, αφαιρούμε το περιττό λάδι και επαναφέρουμε τα λουκάνικα.

Στο μπολ που είχαμε τα λουκάνικα σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το δυόσμο και χτυπάμε καλά. 

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι ανακινώντας κατά διαστήματα για 4-5 λεπτά. 

Τοποθετούμε ένα πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου πάνω από το τηγάνι, πιέζουμε το πιάτο και με μια γρήγορη κίνηση αναποδογυρίζουμε την ομελέτα. 

Την επαναφέρουμε στο τηγάνι (από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά) για άλλα 2-3 λεπτά.


Protothema.gr