Μετά τους 60αρηδες θα εμβολιαστούν εργαζόμενοι επαγγελματιών σε τουρισμό, εστίαση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μετά τους 60αρηδες θα εμβολιαστούν εργαζόμενοι επαγγελματιών σε τουρισμό, εστίασηΑνοικτό άφησε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης το ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού των νεότερων ατόμων που εργάζονται σε κλάδους του τουρισμού και της εστίασης που έχουν πληγεί και περισσότερο από αυτή την υγειονομική κρίση.
Το σενάριο αυτό θέλει μετά την ολοκλήρωση της χορήγησης των εμβολίων στους άνω των 60 και σε ομάδες με ιδιαίτερα βαριά νοσήματα τη σκυτάλη να μην πάρουν νεότερες ηλικιακά ομάδες αλλά επαγγελματικοί κλάδοι και διατυπώνεται και στον κυριακάτικο τύπο.

Οι προτεραιότητες αρχικά όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός είναι αμιγώς υγειονομικές.

"Δεν παρεμβαίνουμε καθόλου ό,τι μας λέει η επιτροπή κάνουμε. Όταν όμως θα έχουμε λύσει το ζήτημα των ευάλωτων τότε ενδεχομένως να υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες πιο πολιτικοί ή πιο οικονομικοί".

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή οι κλάδοι που θα επιλεγούν-αλλά όχι απαραίτητα με τη συγκεκριμένη σειρά- καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτούς έρχονται σε επαφή με πολύ και διαφορετικό κόσμο δηλαδή εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, ντελίβερι, μέσα μαζικής μεταφοράς, εκπαιδευτικοί και δικαστικοί. 

Πάντως με δεδομένο ότι το νέο σχήμα εμβολιασμού θα αφορά την περίοδο από τον Ιούνιο και μετά οπότε και ο χρόνος για να κλείσουν σχολεία και δικαστήρια θα μετράει αντίστροφα εκτιμάται πως προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Ειδικά η στήριξη του τουρισμού αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα για την κυβέρνηση καθώς αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας ενώ το εώς τώρα μηνύματα από το εξωτερικό για την έλευση τουριστών δεν είναι ενθαρρυντικά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται σκέψεις να υπάρξουν ορισμένες κρίσιμες τροποποιήσεις όσον αφορά το πως θα γίνει το «άνοιγμα» στην Αττική και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές μόλις η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει.

Ειδικότερα εξετάζεται:

- Λιανεμπόριο και σχολεία να ανοίξουν ταυτόχρονα και όχι με τη μία ή δύο βδομάδες διαφορά

- Στα καταστήματα λιανεμπορίου να επιτρέπεται με μέτρα προφύλαξης και περιορισμούς η είσοδος των πελατών

- Να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ενώ γυμνάσια και λύκεια να λειτουργούν εναλλάξ ανά εβδομάδα ώστε οι μεγαλύτεροι μαθητές να μην αποκοπούν πλήρως από την εκπαιδευτική διαδικασία εντός της τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια