Στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της Ελλάδας - Ξεκινά αύριο Δευτέρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της Ελλάδας - Ξεκινά αύριο Δευτέρα



Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, υπάρχει μία πτυχή της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας που προκαλεί αισιοδοξία και αυτή είναι η διαδικασία εμβολιασμού.
Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε τον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι προκειμένου να επιθεωρήσει το mega εμβολιαστικό κέντρο που θα ανοίξει τις πύλες του την Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, όπως ακριβώς θα συμβεί και με το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης που θα λειτουργήσει στους χώρους της ΔΕΘ Helexpo.


Το εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι


Τα mega εμβολιαστικά αναμένεται να αυξήσουν την δυναμική των εμβολιασμών, όσο αυξάνεται και η προμήθειά τους. «Ξεπεράσαμε τους 500.000 εμβολιασμούς, έχουμε κλείσει παραπάνω από ένα εκατομμύριο ραντεβού», είπε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας παράλληλα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία θα συνδράμουν με προσωπικό τα mega εμβολιαστικά -τα οποία συνολικά θα είναι τέσσερα- προκειμένου όταν η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργήσει στο 100% να αγγίξουν τον στόχο των 20.000 εμβολιασμών την ημέρα συνολικά.

Προς το παρόν η δυναμικότητα του χώρου στο Μαρούσι είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα, ενώ της Θεσσαλονίκης 1.000 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 6.480 εμβολιασμοί τη μέρα και 160.000 το μήνα.


Το εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη


Το θετικό momentum στον εμβολιασμό, αναγνώρισε και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τα Νέα, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ενώ επαίνεσε την Ελλάδα για τις προσπάθειές της στην καμπάνια εμβολιασμού. Όπως ανέφερε, στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών είναι ήδη μεγαλύτερο από τον μέσο όρο των 27 της ΕΕ.