Άνοιξαν οι αιτήσεις για την 6η επιστρεπτέα προκαταβολή – Τι γίνεται με αναδρομικά και τέλη κυκλοφορίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άνοιξαν οι αιτήσεις για την 6η επιστρεπτέα προκαταβολή – Τι γίνεται με αναδρομικά και τέλη κυκλοφορίας



Άνοιξε την Παρασκευή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τον 6ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 22 Φεβρουαρίου για ενισχύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το μισό έχει χαρακτήρα επιχορήγησης.

Στον έκτο κύκλο, το 50% των ενισχύσεων έχει και πάλι μη επιστρεπτέο χαρακτήρα, με ουσιαστικές διαφοροποιήσεις όμως ως προς τα ελάχιστα και μέγιστα ποσά. Το ελάχιστο διαμορφώνεται σε 500 ευρώ (από 1.000) και το μέγιστο σε 50.000 ευρώ (από 100.000).

Για ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται ελάχιστη ενίσχυση 500-1.000 ευρώ σε συνάρτηση με τον τζίρο, ενώ για κλειστές επιχειρήσεις σε συνάρτηση με τον αριθμό των εργαζόμενων τα ελάχιστα ποσά διαμορφώνονται από 1.000 (χωρίς εργαζόμενους) έως 8.000 ευρώ (πάνω από 20 εργαζόμενοι).

Αναδρομικά

Μεγάλες ελπίδες έχουν οι συνταξιούχοι που έχουν υποβάλει ή θα υποβάλουν αγωγές έως τον Απρίλιο, για να λάβουν τα αναδρομικά στα «κομμένα» δώρα και τις επικουρικές, εν όψει της απόφασης του ΣτΕ, η οποία πρόκειται να εκδοθεί μέχρι το Πάσχα.

Ηδη με τρεις νέες αποφάσεις του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε ότι «η κυβέρνηση υποχρεούται να δώσει 800 ευρώ για τα δώρα του 11μήνου (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) σε όλους τους συνταξιούχους ή τους κληρονόμους τους».

Πρόκειται για τις (υπ’ αριθ. 632/2020, 811/2020 και 843/2020) αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, που αποτελούν μεγάλη δικαίωση για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους που είχαν αποκλειστεί παράνομα από τα αναδρομικά του 11μήνου.

Με τη δημοσίευση τέτοιων αποφάσεων, ουσιαστικά, τα Πρωτοδικεία καλούν την κυβέρνηση να εφαρμόσει ορθά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα εν λόγω αναδρομικά.

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, θα δοθεί σε παραγωγική λειτουργία η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων για τις αιτήσεις με διαθήκη.


Τέλη κυκλοφορίας

Στις 26 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, μέρα που επίσης λήγει η προθεσία κατάθεσης των πινακίδων για όσους θέλουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους.

Τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ καιοι φορολογούμενοι μπορούν να τα δουν με τον QR κωδικό, πληρώνοντας το ποσό μέσω mobile banking.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη μπορούν να εξοφληθούν επίσης με κωδικό RF μέσω web banking, ή με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.

Εάν δεν πληρωθούν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας, τότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.