Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το παιδικό δωμάτιο; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το παιδικό δωμάτιο;



Το άγχος των γονιών να μην κρυώσει το μωράκι τους ή να μην ζεσταίνεται πολύ ξεκινάει από την πρώτη μέρα που έρχεται στον κόσμο
Με τον υδράργυρο να πλησιάζει επικίνδυνα το μηδέν οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν για την κατάλληλα θερμοκρασία του σπιτιού και ειδικότερα του βρεφικού δωματίου.

Το άγχος των γονιών να μην κρυώσει το μωράκι τους ή να μην ζεσταίνεται πολύ ξεκινάει από την πρώτη μέρα που έρχεται στον κόσμο και δεν σταματάει σχεδόν ποτέ.

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το δωμάτιο του παιδιού

Οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι η κατάλληλη θερμοκρασία του σπιτιού πρέπει να είναι από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Το ίδιο ισχύει και για το βρεφικό δωμάτιο.

Όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί μπορεί η κατάλληλη θερμοκρασία να είναι έναν με δύο βαθμούς λιγότερο αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνονται υπερβολές.

Τα παιδιά, και ειδικά τα μωρά, έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια σώματος σε σχέση με το βάρος τους από ότι οι ενήλικες και αισθάνονται τη ζέστη πιο γρήγορα και πιο έντονα.

Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να μας φοβίζει. Πολύ σημαντικό είναι αν ο χώρος θερμαίνεται από air condition ή ανεμιστήρα, να μην πέφτει ο αέρας απευθείας πάνω στο μωρό.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δίνουμε στην υγρασία του παιδικού δωματίου η οποία δεν πρέπει να ξεπερνάει το 40%.
Πώς καταλαβαίνω αν το μωρό ζεσταίνεται ή κρυώνει;

Ο πιο απλός τρόπος για να καταλάβετε αν ένα μωρό ζεσταίνεται ή κρυώνει είναι να αγγίζετε το δέρμα του.

Ένα μωρό που κρυώνει έχει κρύες πατούσες και παλάμες. Αντίθετα ένα μωρό που ζεσταίνεται είναι ιδρωμένο και το πρώτο μέρος που μπορείτε να αγγίξετε για να το καταλάβετε είναι ο αυχένας του.

imommy.gr