Κορονοϊός: Ποια είναι τα νέα σενάρια για την προέλευσή του - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κορονοϊός: Ποια είναι τα νέα σενάρια για την προέλευσή του





Νέα σενάρια για την προέλευσή του κορονοϊού

Οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επέστρεψαν από την Κίνα, χωρίς να έχουν οριστικά συμπεράσματα για την προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού. Το μόνο για το οποίο ανακοίνωσαν ότι είναι σίγουροι ήταν ότι δεν διέρρευσε από εργαστήριο ιολογίας της Γουχάν.

Ωστόσο ένας επιστήμονας του ΠΟΥ υποστηρίζει ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα. Ο καθηγητής, Τζον Ουάτσον, που συμμετείχε στην αποστολή στην Κίνα για να ερευνηθεί η προέλευση του κορονοϊού, είπε ότι το πέρασμα του ιού από ζώα σε ανθρώπους μπορεί να έλαβε χώρα εκτός των κινεζικών συνόρων.

Όπως είπε ο ίδιος στο BBC, είναι πιθανό η πανδημία να ξεκίνησε από κάποιο ζώο και να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από κάποιον «ενδιάμεσο ξενιστή».

Όταν ρωτήθηκε αν είναι σίγουρος ότι ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα, ο καθηγητής απάντησε «Όχι». Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει έρευνα πέρα από τα σύνορα της Κίνας, καθώς και μέσα στην Κίνα.

Η Μάριον Κόπμανς, ένα άλλο μέλος της ομάδας των ειδικών, δήλωσε πως άγρια ζώα, τα οποία πωλούνταν στην ιχθυαγορά Χουανάν, μπορούν να ιχνηλατηθούν σε περιοχές που περιλαμβάνουν οικοσυστήματα νυχτερίδων στα οποία είναι γνωστό ότι υπάρχουν ιοί που σχετίζονται στενά με τον SARS-CoV-2

Μια τέτοια περιφέρεια είναι η νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Γιουνάν, όμως η ομάδα εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο η πρώτη μετάδοση σε άνθρωπο να έλαβε χώρα στο Λάος ή το Βιετνάμ.

HealthReport.gr