Η απίθανη ιδέα ενός σχολείου για να συγκεντρώσει τρόφιμα για τους φτωχούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η απίθανη ιδέα ενός σχολείου για να συγκεντρώσει τρόφιμα για τους φτωχούς


Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου, απεικονίζει ένα ιδιαίτερο… ντόμινο. Και λέμε «ιδιαίτερο», αφού αποτελείται από εκατοντάδες κουτιά δημητριακών.

Δεν πρόκειται για κάποιο challenge στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από το Facebook. Πρόκειται για την ιδέα εκπαιδευτικών σε δημοτικό σχολείο της Αμερικής προκειμένου να συλλέξουν τρόφιμα για φιλανθρωπικό ίδρυμα που φροντίζει για τη σίτιση των απόρων.

«Ξεκίνησε ως μια ιδέα, την οποία επιθυμούσαμε να διαδώσουμε όσο μπορούσαμε. Και τελικά έγινε viral!», εξηγεί στο WNDU η Άντζελα Σμιντ που διδάσκει στα παιδιά του νηπιαγωγείου, στο Δημοτικό Σχολείο South School στο Μίσιγκαν.

Η ιδέα προέκυψε από έναν έρανο που είχε πραγματοποιήσει το σχολείο Paw Paw, και τον οποίο είχε υπόψη της η Σμιντ. Το συζήτησε με τους συναδέλφους της, που το είπαν στους μαθητές τους και σε περίπου δέκα ημέρες συγκέντρωσαν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 665 κουτιά δημητριακώ πρωινού. Ο Μπράιαν Χολ, πάστορας στην εκκλησία Μεθοδιστών που συγκέντρωσε τα τρόφιμα, εξηγεί στο WNDU ότι περίμεναν μεν να τους φέρουν κάποια κουτιά, όχι όμως και την απίστευτη ποσότητα που αντίκρισαν στο τέλος.
«Δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα για το πόσα δημητριακά θα μας φέρουν», τονίζει.

Το Living Water Food Pantry, στο οποίο κατέληξαν τα τρόφιμα, φροντίζει για τις ανάγκες 100 οικογενειών κάθε εβδομάδα. Η τεράστια ποικιλία δημητριακών πλέον τους προσφέρει μεγάλο περιθώριο επιλογών.

«Εύχομαι τα παιδιά να μπορούσα να δουν τις οικογένειες που έρχονται εδώ και το βλέμμα που έχουν και τον ενθουσιασμό τους όταν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να επιλέξουν τον τύπο δημητριακών που προτιμούν και να τα πάρουν σπίτι για να τα προσφέρουν στην οικογένειά τους. Είναι ευλογία για την εκκλησία μας και για την κοινότητά μας», τόνισε ο Χολ.

Ενθουσιασμένοι που μπορούν να βοηθήσουν τους πεινασμένους, οι μαθητές παρακολούθησαν με χαρά τα δημητριακά να πέφτουν το ένα μετά το άλλο, στο ντόμινο που δημιούργησαν.

Μια δασκάλα τους, μάλιστα, σημείωσε ότι ήταν το μόνο πράγμα που τα έκανε να ξεχάσουν την… Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που ως τότε μονοπωλούσε τις συζητήσεις στους σχολικούς διαδρόμους.

Το βίντεο με το ντόμινο των δημητριακών έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, διασκεδάζοντας και συγκινώντας αμέτρητους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Δείτε το: