Πώς να αλλάξετε τα ραντεβού εμβολιασμών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να αλλάξετε τα ραντεβού εμβολιασμών



Κανείς που θέλει να εμβολιαστεί δε θα μείνει χωρίς στήριξη από την Πολιτεία, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Εξήγησε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για να εξυπηρετηθούν στην κακοκαιρία όσοι πρόκειται να εμβολιαστούν και αν λόγω του χιονιά η μετακίνηση δεν είναι εφικτή, δε θα αντιμετωπίσουν κάποια ποινή, θα μπορούν να μπουν ξανά στο σύστημα και να εμβολιαστούν το συντομότερο.

Ο κ Γεωργαντάς σημείωσε ότι αν κάποιος πολίτης δεν βρίσκει τα στοιχεία του στο σύστημα του εμβολιασμού, μπορεί είτε να απευθυνθεί σε ΚΕΠ είτε να διορθώσει το πρόβλημα μέσω της πλατφόρμας.

Το σύστημα, πρόσθεσε, οδηγεί τους πολίτες όχι στο πιο κοντινό εμβολιαστικό κέντρο αλλά στην πιο κοντινή διαθέσιμη ημερομηνία και αν κάποιος θέλει να αλλάξει εμβολιαστικό κέντρο και δεν μπορεί να το κάνει ο ίδιος, μπορεί να πάει κάποιο τρίτο πρόσωπο σε ΚΕΠ ή φαρμακείο χωρίς εξουσιοδότηση αλλά με μια απλή υπεύθυνη δήλωση.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα τεθούν σε λειτουργιά τα Mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.