6 λόγοι που ξυπνάτε κουρασμένοι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

6 λόγοι που ξυπνάτε κουρασμένοι



Σου έχει κάνει εντύπωση που κάποια πρωινά ανοίγεις τα μάτια σου και νιώθεις ότι δεν είσαι ξεκούραστη. Πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί με τι έχει να κάνει αυτό το γεγονός, όμως ήρθε η ώρα για απαντήσεις:
Έπεσες για ύπνο αργά: Είναι προφανές πως όταν πέφτεις αργά και ξυπνάς νωρίς, δεν ξεκουράζεσαι όσο πρέπει. Και τελικά ξυπνάς, νιώθοντας ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που έπεσες για ύπνο μέχρι που ξύπνησες είχε διάρκεια όσο το να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου!

Έπεσες αργά, ξύπνησες αργά: Η αλήθεια είναι ότι αυτή η περίπτωση είναι σπάνια για μια μητέρα, ιδιαίτερα αν είναι και εργαζόμενη. Όσο περίεργο και να ακούγεται, το ότι ξυπνάς αργά δε σημαίνει ότι ξεκουράζεσαι, αφού έπεσες αργά και οι ώρες του νυχτερινού ύπνου δεν αναπληρώνονται τη μέρα.

Αυξημένες υποχρεώσεις: Έτσι κι αλλιώς μια εργαζόμενη μητέρα λειτουργεί στα κόκκινα από άποψη υποχρεώσεων, όμως υπάρχουν περίοδοι που προκύπτουν νέες εκκρεμότητες και πιέζεστε περαιτέρω. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πρακτικά αδύνατον να «χορτάσετε» ύπνο, ακόμα κι αν πηγαίνετε νορμάλ ώρα για ύπνο το βράδυ.

Απουσία συντρόφου: Χρόνια τώρα έχεις μάθει να κοιμάσαι μαζί με το σύντροφό σου, όμως λόγω ωραρίων της δουλειάς του ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάποια βράδια είσαστε αναγκασμένη να κοιμηθείτε μόνη σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνετε ανήσυχο ύπνο, άρα κακό ποιοτικά και να ξυπνάτε κουρασμένη το πρωί.

Φαγητό: Κάτι που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί μέχρι σήμερα είναι πως η ώρα που τρως για βράδυ, καθώς και η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου, άρα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό αν θα ξυπνήσεις ξεκούραστη ή όχι. Όσο πιο αργά τρως, όσο μεγαλύτερες ποσότητες καταναλώνεις, ιδιαίτερα αν είναι και κάτι ανθυγιεινό, τόσο πιο δύσκολα θα σε πάρει ο ύπνος, άρα είναι και πιο απίθανο να ξυπνήσεις ξεκούραστη.

Ψυχολογία: Θα έχεις παρατηρήσει ότι σε περιόδους που είσαι πιεσμένη στη δουλειά ή σε προβληματίζει κάτι με το παιδί ή οτιδήποτε άλλο, επηρεάζεται η ποιότητα του ύπνου σου και όταν ανοίγεις τα μάτια σου, σχεδόν…σέρνεσαι. Μπορεί να είναι ψυχολογική και όχι σωματική η κούραση, όμως το αποτέλεσμα είναι ίδιο: δεν ξυπνάς ακμαία το πρωί.