Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, μετά τις 6 μ.μ., κάνουν online shopping οι Έλληνες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, μετά τις 6 μ.μ., κάνουν online shopping οι Έλληνες
Πιο ενεργοί προς το τέλος της εβδομάδας και κυρίως τα απογεύματα γίνονται οι Έλληνες online shoppers. 

Το 41% όσων ψωνίζουν διαδικτυακά δηλώνει την Παρασκευή, το Σάββατο ή την Κυριακή ως την προτιμώμενη ημέρα των αγορών τους. Ο δε πιο δημοφιλής χρόνος αγορών είναι περίπου 6-10 μ.μ., αφού το 21% όλων των αγοραστών στο Διαδίκτυο προτιμά αυτήν τη χρονική ζώνη.

Όσον αφορά τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι Έλληνες για να κάνουν τις αγορές τους, τα smartphones έχουν πλέον γίνει περισσότερο δημοφιλή από ότι οι φορητοί ή οι επιτραπέζιοι υπολογιστές. Το 62% των αγοραστών στο διαδίκτυο στην Ελλάδα χρησιμοποιεί smartphone για να κάνει τις αγορές του, έναντι 48% που χρησιμοποιεί φορητούς υπολογιστές.

Αναφορικά με το τί αγοράζουν πλέον οι Έλληνες από το Διαδίκτυο, παρότι τα είδη παντοπωλείου έχουν ακόμη δρόμο ώστε να δουν τις online αγορές που έχουν πχ τα είδη ένδυσης ή τα ηλεκτρονικά, η δυναμική τους αυξάνεται στη χώρα μας. Έτσι, οι πολίτες απαντούν ότι σκοπεύουν να αγοράζουν συσκευασμένα τρόφιμα από μια φορά στους 2-3 μήνες έως και μια φορά στις 15 μέρες.Σούπερ χρήστες του e–commerce

Στην Ελλάδα, περίπου 7 στους 10 διαδικτυακούς καταναλωτές, ποσοστό 68%, επηρεάστηκαν κατά κάποιο τρόπο από την παγκόσμια πανδημία με αποτέλεσμα τη μείωση του εισοδήματός τους. Σχεδόν το 1/5 (21%) αυτών των πολιτών άρχισε να ψωνίζει διαδικτυακά πριν από λιγότερο από ένα χρόνο.

Αν και νέοι στο online κανάλι για αυτούς το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει γίνει ένα νέο ήσυχο λιμάνι για έρευνα, σύγκριση τιμών και αναζήτηση για προσφορές μέσα από το ασφαλές περιβάλλον των σπιτιών τους. «Οι καταναλωτές που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία είναι και αυτοί που για συγκεκριμένες προϊοντικές κατηγορίες έχουν γίνει «σούπερ χρήστες» των διαδικτυακών αγορών χρησιμοποιώντας τις διαδικτυακές δυνατότητες στο έπακρο.

 Προϊόντα ομορφιάς μέχρι και καθαριστικά σπιτιού είναι ενδεικτικά κατηγορίες, που αγοράζονται σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό από τους καταναλωτές, οι έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, ενώ. Το φυσικό κανάλι εξακολουθεί να βρίσκεται στις προτιμήσεις αυτών που δεν έχουν επηρεαστεί», αναφέρει έρευνα της NielsenIQ.

Έτσι, έχει πλέον εκλείψει η αντίληψη που κυριαρχούσε πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα κερδίσει πολύ περισσότερο έδαφος ανάμεσα στους εύπορους καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, οι χαμηλότερες τιμές είναι πλέον μεταξύ των τριών κορυφαίων λόγων για τη μετάβαση σε διαδικτυακές αγορές για το 66% των ερωτηθέντωντης Νατάσας Φραγκούλη
Από moved.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια