5 «μυστικά» για να προστατέψετε τη μοτοσυκλέτα από κρύο και υγρασία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

5 «μυστικά» για να προστατέψετε τη μοτοσυκλέτα από κρύο και υγρασία




Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που κινούμαστε λιγότερο ή καθόλου με τη μοτοσυκλέτα μας, πρέπει να την κρατήσουμε σε καλή κατάσταση αν δεν θέλουμε να… τρέχουμε και να μην φτάνουμε την άνοιξη.

Η χειμερινή συντήρηση των μοτοσυκλετών και των σκούτερ κατά τους μήνες βαρυχειμωνιάς είναι πολύ σημαντική. Γι’ αυτό, σύμφωνα με το 2wo.gr, πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις πέντε βασικές συμβουλές, ώστε η «αγαπημένη» σας να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να σας πάει βόλτα.

Μπαταρία

Τους ψυχρούς μήνες η μπαταρία υποφέρει. Δεν χρειάζεται να την σκεπάσετε με κουβερλί επειδή κρυώνει, αλλά αν έχετε την μοτοσυκλετά σας ή το scooter για μεγάλο διάστημα ακινητοποιημένη θα αποφορτιστεί. Αυτό θα συμβεί ακόμη και αν είστε τυχερός και έχετε κλειστό γκαράζ. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να την αποσυνδέσετε και να την κρατήσετε «ζωντανή» με έναν συντηρητή που εμποδίζει την αποφόρτισή της. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα στην αγορά σε πολύ προσιτές τιμές.

Ρεζερβουάρ

Μην ξεχάσετε να φουλάρετε με βενζίνη. Ένα σχεδόν άδειο ρεζερβουάρ επιτρέπει στις αναθυμιάσεις να οξειδώσουν τα εσωτερικά τοιχώματα. Αν η μοτοσυκλέτα σας, τα έχει τα χρονάκια της και έχει διακόπτη ρεζέρβας, θυμηθείτε να την κλείσετε, αφού αδειάσει η ποσότητα βενζίνης που έχει μέσα.

Οξείδωση

Είναι πολύ σημαντικό να την προστατεύσετε από κρύο και υγρασία. Η κουκούλα είναι μια λύση αλλά καλό θα ήταν με ένα μαλακό πανί εμποτισμένο με λάδι να περάσετε όλα τα μεταλλικά μέρη της μοτοσυκλέτας, του scooter, του παπιού και ότι έχει ο καθένας. Το λεπτό φιλμ που θα δημιουργηθεί προστατεύει από την οξείδωση

Ελαστικά

Για να μην υποστούν φθορά τα ελαστικά σας κατά την περίοδο ακινητοποίησης της «καλής» σας είναι καλό να τα φουσκώνετε λίγο περισσότερο από το προβλεπόμενο. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνετε την αλλοίωση του σκελετούς σε πιθανή απώλεια αέρα.

Καθαρισμός

Ένας καλός καθαρισμός εκτός από όμορφη την κάνει και πιο υγιή, Ακόμα κι αν την έχετε μέσα σε κλειστό γκαράζ και κουκουλωμένη. Αυτό θα εμποδίσει τη σκόνη και τη βρωμιά να «κολλήσουν», καθιστώντας την διαδικασία καθαρισμού ειδικά σε περιοχές με μειωμένη πρόσβαση δύσκολη. Οπότε πλένουμε, στεγνώνουμε και σκεπάζουμε για να μην μας πάθει τίποτα.

Newsbeast