Αυτό είναι το καλύτερο αφέψημα που ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτό είναι το καλύτερο αφέψημα που ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου



Δες ποιο είναι και πώς μπορεί να σε ανακουφίσει από τον πόνο.

Οι ημέρες τις περιόδου είναι οι πιο δύσκολες για μία γυναίκα απ' όλες τις πλευρές. Δεν είναι μόνο οι ορμόνες μας που στήνουν χορό μέσα μας, είναι και εκείνες οι κράμπες που δημιουργούνται μέσα στη μήτρα μας που μας κάνουν να διπλωνόμαστε στα δύο. 

Οι γιατροί συνιστούν ξεκούραση σε ζεστό περιβάλλον, παυσίπονα και φυσικά υγιεινές τροφές και πολλά ζεστά ροφήματα.
Η αλήθεια είναι πως η προσπάθεια διαχείρισης του μηνιαίου εμμηνορυσιακού κύκλου μας μπορεί να είναι ένας ζωντανός εφιάλτης. 

Παρόλο που η περίοδός μας είναι μια εξατομικευμένη εμπειρία (δηλαδή δεν έχουμε όλες τα ίδια συμπτώματα), υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τη δυσμηνόρροια ή τις οδυνηρές εμμηνορροϊκές περιόδους, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί. 

Ένα από αυτά είναι η κατανάλωση αφεψημάτων από βότανα και η αποφυγή φλεγμονωδών τροφών και ποτών όπως είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κόκκινο κρέας και φυσικά το αλκοόλ.



Το καλύτερο τσάι για την ανακούφιση από τις ανεπιθύμητες κράμπες της περιόδου

Χάρη στα φυσικά ηρεμιστικά του αποτελέσματα, το χαμομήλι χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό βότανο εδώ και αιώνες. Σύμφωνα με το Journal of Pharmacopuncture, το τσάι χαμομηλιού έχει «αντισπασμωδικές ιδιότητες», παράγοντες που αποτρέπουν τους μυϊκούς σπασμούς, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη δυσμηνόρροια. Το χαμομήλι δεν περιέχει καφεΐνη, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα σε κρατήσει όλη τη νύχτα ξάγρυπνη αν αποφασίσεις να απολαύσεις μια ζεστή κούπα πριν πέσεις για ύπνο.

Εάν το χαμομήλι δε σου αρέσει πολύ, μπορείς να το αντικαταστήσεις με τσάι μέντας, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι εκτός από την ανακούφιση από τους πόνους περιόδου, βελτιώνει τη διάθεσή μας και μειώνει τα συναισθήματα άγχους και κόπωσης. 

Τα έλαια μέντας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση των ενεργειακών επιπέδων μας, καθιστώντας το τσάι μέντας μια ιδανική εναλλακτική λύση για τον πρωινό μας καφέ.

 Εάν πάσχεις από σοβαρή δυσμηνόρροια, θα πρέπει σίγουρα να μιλήσεις με τον γιατρό σου, καθώς θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής κατάστασης, όπως ινομυώματα της μήτρας ή ενδομητρίωση.


NewsBomb