Ποιες τροφές δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των παιδιών αυτήν την εποχή; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποιες τροφές δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των παιδιών αυτήν την εποχή;



Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγιή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσω των τροφών που καταναλώνουν καθημερινά, προσλαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να παραμείνει «γερός» και υγιής. 
Φέτος τον χειμώνα ειδικά που εκτός από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και τον κίνδυνο του κορονοϊού, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Ποιες είναι λοιπόν οι τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό των παιδιών και που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή τους αυτήν την περίοδο;

Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε βιταμίνες και πολλά ακόμα άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το φολικό οξύ.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, σίδηρο, βιταμίνες Α, C, Κ1, Β και Ε, φολικό οξύ, μαγνήσιο και. Τα σταυρανθή λαχανικά στα οποία ανήκει το μπρόκολο, μπορούν να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύοντας τα ένζυμα που βοηθούν στην καταπολέμηση των μικροβίων.

Εσπεριδοειδή
Ο οργανισμός χρειάζεται βιταμίνη C για την παραγωγή αντισωμάτων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και ως γνωστόν από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή. Στα πιο δημοφιλή εσπεριδοειδή φρούτα ανήκουν τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα λεμόνια και ο χειμώνας είναι η εποχή τους.



Αυγά
Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πέραν αυτού όμως, το αυγό περιέχει πληθώρα ακόμα θρεπτικών συστατικών τα οποία συμβάλλουν στην γενικότερη σωματική αλλά και πνευματική υγεία των παιδιών.

Αμύγδαλα
Η βιταμίνη E είναι επίσης πολύ σημαντική για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Τα αμύγδαλα, όπως και άλλη ξηροί καρποί, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και καλά λιπαρά.

Μύρτιλα
Τα μύρτιλα είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και βοηθούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή τους συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς αλλά και στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και μνήμης.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ -ή αλλιώς η πιπερόριζα- έχει χαρακτηριστική γεύση, το καταναλώνουμε ωμό ή και μαγειρεμένο και είναι γνωστό για την θρεπτική του αξία και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Επίσης, το τζίντζερ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνη C και ψευδάργυρο, θρεπτικά συστατικά αναγκαία για έναν «γερό» οργανισμό.


NewsBomb