Κηδείες με πρωτόκολλο Ebola! Αδικαιολόγητη διαδικασία που συνιστά προσβολή νεκρού ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κηδείες με πρωτόκολλο Ebola! Αδικαιολόγητη διαδικασία που συνιστά προσβολή νεκρού ;



Σε συνέντευξή του στο «Κρήτη TV» ο δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, γιατρός και ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ανέφερε ότι στην Ελλάδα οι κηδείες γίνονται καθ’ υπέρβαση των σχετικών με το θέμα οδηγιών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Επίσης ανέφερε ότι είναι αδικαιολόγητη και ακραία η διαδικασία, και θέτει σοβαρό ζήτημα προσβολής του νεκρού, των συγγενών και των θρησκευτικών πεποιθήσεων του καθενός, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Αναδείξαμε τις προάλλες το μεγάλο θέμα με τις κηδείες COVID-19 στην Ελλάδα. Είπαμε ότι χρησιμοποιείται πρωτόκολλο Ebola, σε αντίθεση με τις τεχνικές εκθέσεις του ECDC και του US CDC.
Ζητήσαμε αιτιολόγηση και τεκμηρίωση γιατί συμβαίνει αυτό.
Τελικά τα πράγματα είναι χερότερα απ’ότι νομίζαμε. Διότι ο ΕΟΔΥ έχει από τις 10 Απριλίου 2020 εκδώσει γραπτές οδηγίες οι οποίες βρίσκονται σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την έκθεση του ECDC. Επιτρέπει ακόμη και την φροντίδα από τα μέλη των οικογενειών (εφόσον το επιθυμούν), με χρήση μέσων ατομικής προστασίας.
https://eody.gov.gr/…/2020/04/2019-nCoV-nekra-somata2.pdf
https://eody.gov.gr/…/2020/03/covid-19-nekra-somata.pdf

Άρα λοιπόν, κάποιοι κύριοι, καθ’ υπέρβαση και των επίσημων εθνικών οδηγιών, έχουν μετατρέψει τις κηδείες σε ντροπιαστικό σόου.

Έχω επιβεβαιώσει τουλάχιστον από 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και μητροπολίτη, πως αυτό που δείχνουν οι εικόνες είναι αυτό που συμβαίνει στις κηδείες COVID.

θα πρέπει να μάθουμε ποιοι έδωσαν τις οδηγίες στον Δήμο Ευόσμου τον Οκτώβριο που αναφέρουν: “Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο χώρος που αναμένεται να δημιουργηθεί το προσεχές διάστημα στον Εύοσμο θα πληρεί παρόμοια κριτήρια όπως τα κοιμητήρια της Θέρμης, δηλαδή θα είναι απομονωμένος, μακριά από τους λοιπούς τάφους, η ταφή θα έχει διάρκεια δέκα χρόνων, ενώ η μεταφορά των θυμάτων θα γίνεται μέσα σε σφραγισμένα φέρετρα τα οποία θα είναι τυλιγμένα με διπλό ειδικό νάιλον, ενώ αντίστοιχη ειδική φόρμα θα φορούν και οι νεκροί.”

Απαιτείται διερεύνηση, και να δοθούν απαντήσεις ΑΜΕΣΑ.
Ντροπή!


Από newsit.gr