Σκηνές πολέμου στο νεκροταφείο της Θέρμης! Ανοίγουν νέους τάφους για τα θύματα κορονοϊού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σκηνές πολέμου στο νεκροταφείο της Θέρμης! Ανοίγουν νέους τάφους για τα θύματα κορονοϊού



Εικόνες από άλλες εποχές που γνωρίζουμε μόνο από διηγήσεις όσων έζησαν πολέμους αντικρίζει κανείς σε κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης. Της πόλης που έχει πληγεί όσο καμία άλλη από τον κορονοϊό θρηνώντας πολλούς νεκρούς.


Όπως αποκάλυψε το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, εκατοντάδες νέα μνήματα ανοίγονται στη σειρά για τα θύματα του κορονοϊού. Στην Θεσσαλονίκη, τα νεκροταφεία αδυνατούν να χωρέσουν τα θύματα της πανδημίας. Καθημερινές είναι οι εργασίες ανοίγματος νέων τάφων στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης από συνεργεία του δήμου.

Τουλάχιστον 70 ταφές έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα κοιμητήρια του Ευόσμου τα οποία βρίσκονται στην άλλη πλευρά της πόλης ενώ ακόμη 130 μνήματα είναι διαθέσιμα για θύματα του Covid-19.

Συνολικά, πάνω από 160 κηδείες κορονοϊού έχουν γίνει από τον Απρίλιο έως τώρα. Οι περισσότερες εξ’ αυτών έγιναν το τελευταίο δίμηνο.

Ο κύριος Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Live News αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε από τον Μάρτιο ο κ. Ζέρβας ώστε να γίνει ξεχωριστός χώρος στα κοιμητήρια για τα θύματα του κορονοϊού.

«Χάρις σε αυτό δεν ζούμε σκηνές από την κόλαση του Δάντη», τόνισε, «μέσα σε 2 ημέρες, είχαμε 18 νεκρούς από Covid». «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς γίνονται αυτές οι τελετές. Η παγωμάρα, η ψύχρα στην ψυχή…»