Πώς πρέπει να αντιδρούν οι γονείς όταν το έφηβο παιδί τους έχει σχέση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς πρέπει να αντιδρούν οι γονείς όταν το έφηβο παιδί τους έχει σχέση




Οι περισσότεροι γονείς όταν μαθαίνουν ότι το παιδί τους έχει την πρώτη του σχέση δεν ξέρουν πώς πρέπει να αντιδράσουν
Συνήθως αγχώνονται και στη συνέχεια πανικοβάλλονται για το πώς μπορεί να εξελιχθεί και πώς θα επηρεάσει την καθημερινότητα του έφηβου παιδιού τους.
Υπάρχει σωστή αντίδραση και ποια είναι αυτή;


Ο Jean Robb, συν-συγγραφέας του «Enjoy Your Teenagers» προτείνει τα εξής:

Θυμηθείτε τα εφηβικά σας χρόνια

Μπορεί να φαίνεται μακρινή εκείνη η εποχή ή να θεωρείτε ότι ήταν αλλιώς τα πράγματα. Όμως θα βοηθήσει να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν...

Να είστε δεκτικοί

Αν δείτε ότι το παιδί έχει τη διάθεση να μιλήσει, παροτρύνετέ το. Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για το έτερον ήμισυ και γιατί όχι, καλέστε το στο σπίτι.
Και θυμηθείτε, ανεξάρτητα από το αν συμφωνείτε ή όχι με την επιλογή του παιδιού σας, σε αυτή τη φάση το πιο πιθανό είναι να σας αγνοήσει.Οπότε κρατήστε τη γνώμη για τον εαυτό σας.

Αντιμετωπίστε με ψυχραιμία το θέμα του σεξ

Λογικά θα πρέπει να έχετε μιλήσει ήδη στο παιδί σας για το σεξ και την αντισύλληψη. Σε αυτή λοιπόν τη φάση, είναι μάλλον απίθανο να σας εκμυστηρευτεί το παραμικρό πόσο μάλλον να ζητήσει τη συμβουλή σας. Όμως εσείς πρέπει να επαναλαμβάνετε πόσο σημαντικό είναι το ασφαλές σεξ και ότι δεν πρέπει κανείς να κάνει κάτι που δεν το θέλει μόνο και μόνο για να αποδείξει κάτι στους άλλους.

Μη γίνεστε πιεστικοί

Εάν το παιδί σας αρνείται πεισματικά να σας μιλήσει για τη σχέση του, αντισταθείτε στην παρόρμηση να το πιέσετε. Ένας βαθμός μυστικότητας είναι φυσιολογικός σε αυτή την ηλικία. Κρατήστε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς. Μπορείτε να του πείτε για παράδειγμα : «Δεν πειράζει αν δεν θέλεις να μου μιλήσεις, αλλά να θυμάσαι ότι οι σχέσεις μπορεί να είναι δύσκολες και να αισθανθείς ευάλωτος αν δεν μοιραστείς με κάποιον αυτό που σε απασχολεί».


NewsBomb