Η ΔΕΗ μπαίνει (ξανά) στις τηλεπικοινωνίες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ΔΕΗ μπαίνει (ξανά) στις τηλεπικοινωνίες



Ένα φιλόδοξο πλάνο εισόδου στις τηλεπικοινωνίες ανακοίνωσε την Τετάρτη, η ΔΕΗ στο πλαίσιο του Investor Day που διοργάνωσε, θυμίζοντας εποχές 2003 και Tellas.
Η ΔΕΗ φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κύριο πανεθνικό πάροχο δικτύου, με αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών της εταιρείας προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη με χαμηλό κόστος επένδυσης, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης.

Τα πάνω από 240.000 χιλιόμετρα δικτύων ηλεκτρισμού του ΔΕΔΔΗΕ θα αποτελέσουν το «όχημα» για τις οπτικές ίνες, ενώ σε δεύτερη φάση αυτά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G, επένδυση που απαιτεί συμμαχία με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Στόχος της είναι να προσφέρει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα υψηλής ταχύτητας διασυνδέσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Στάσης «αναζητούμε νέες επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, που είναι και στρατηγική μας προτεραιότητα, καθώς και στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2003 η ΔΕΗ ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της TELLAS Α.Ε., η οποία φιλοδοξούσε να αποτελέσει το σημαντικότερο τηλεπικοινωνιακό φορέα μετά τον ΟΤΕ στην χώρα, σε σταθερή τηλεφωνία και υπηρεσίες Internet.

Η εταιρεία είχε δημιουργηθεί από το 2001 από κοινού με την WIND, στην οποία και πωλήθηκε η συμμετοχή της ΔΕΗ (50% – 1 μετοχή) το φθινόπωρο του 2007, με τίμημα 175 εκατ. ευρώ.

moved.gr